Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man identifierar en Dana 44 Vs. 35

Dana serien axlar, genom Dana Corporation, har använts i en mängd olika utländska och inhemska fordon med lastkapaciteten under en halv ton. The Dana 35 och Dana 44 axlar är två av företagets mest populära modeller. Eftersom båda axlarna har ofta använts i olika konfigurationer på samma bilmodell, kan identifieringen vara förvirrande. Det finns dock ett antal viktiga skillnader som du kan använda för att identifiera dem. Instruktioner
1

Undersök differential lock. En differentiell ser ut som en stor metallkula i mitten av axeln. Denna enhet skickar ström från fordonets drivaxel till båda sidor av axeln. The Dana 44 axeln har en differential lock med en sexkantig form, medan Dana 35 har en oval utformning.
2

Lokalisera den differentiella pluggen, som finns på en tillplattad sektion på den högra sidan av den differentiella täcka. The Dana 44 använder en 3/8-tums gängad metall plugg, medan Dana 35 har en rund, tryckte in gummi en.
3

Inspektera modellnummer rösterna i axeln. Dessa kan hittas i den förstärkande banan under axelrör uttaget, som ligger på nedre högra hörnet av den differentiella locket. Dana 44 axlar är märkta "44", och Dana 35s är märkta "35."
4

Sök differentialhuset för en metallbricka fäst vid täckplattan. Även om det varierar från fordonstillverkaren, kommer denna tagg ofta stämplas med modellnummer eller andra identifierande egenskaper för din axel. Bestäm artikelnummer
5

. Detta är ett sjusiffrigt nummer stämplat i rätt axelrör av Dana 44 och Dana 35 axlar. Mata in numret i The Dana Corporations nätet Axel Bill of Material avkodare för en komplett lista med information om din axel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103302.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.