Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur berätta Between 2WD & AWD

Många populära lastbilar och sport-utility fordon (SUV) tillverkas i både två-och fyrhjulsdrivna konfigurationer. Även om det kan vara svårt att skilja mellan de två med en flyktig blick, det finns flera sätt att kontrollera om bilen är fyrhjulsdriven. Instruktioner
1

Kontrollera instruktionsboken. Instruktionsboken för fordonet kommer att berätta om fordonet är utrustat med fyrhjulsdrift, och kommer att förklara detaljerna i hur systemet fungerar på fordonet.
2

Undersök reglagen i hytten av fordonet. Ett fyrhjulsdrivet fordon har vanligen antingen en tryckknapp kontroll på instrumentpanelen, eller en dedikerad spak nära huset (typiskt till vänster om överföringen växelreglage) för byte mellan två-och fyrhjulsdrift. Knappen kommer vanligtvis märkas "2WD - 4WD - 4HI -. 4LOW" Detta indikerar närvaron av en fyrhjulsdrift-system och tillgång till en fördelningslåda låg inställning för maximal off-road vridmoment.
3

Titta under bilen för att se om den har en överföra fallet och främre differential. Fyrhjulsdrift fordon kommer att ha en överföring fallet, vilket är en stor metall växellåda som har drivaxlar på vardera änden kör till skillnader, vilka är stora, basket medelstora, runda huset som håller växlarna vid varje axel.

en två-hjulsdrivna fordon, kommer du att ha en lång drivaxel som går från transmissionen till den bakre differentialen. Ett fyrhjulsdrivet fordon kommer att ha en differential på både fram och bak, samt separata drivaxlar som går från överföringen fallet till varje. En snabb topp under främre eller mitten av lastbilen kommer att avslöja om den är utrustad med en främre differential och överföringen.
4

Ring tillverkaren att begära en build eller specifikation ark. Om du ringer din tillverkaren och ger då ramnumret (VIN) som är typiskt i nedre högra hörnet av vindrutan, och på dörrkarmen, ska tillverkaren ge dig en build blad som kommer att ge en detaljerad förteckning över den utrustning och optioner på ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103300.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.