Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man lägger in en ny tändkabeln på en 24-tums MTD Snöslunga

Din MTD 24-tums snöslunga är utrustad med en 5 hästkrafter luftkyld motor och kan skjuta snö ca 5 till 6 meter bort från det område du re clearing. Bortsett från normalt underhåll som oljebyten och städning, måste du också byta ut tändstiftet och tråd från gång till gång. En bra tumregel är att byta ut tändstiftet varje säsong, på bara ett par dollar, kommer den att hålla din motor på en optimal prestandanivå. Du kan byta ut tändkabeln avvaktan okulärbesiktning, men på ett eller annat kommer det att behöva ändras. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet
Gap Tool Review dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Titta på toppen av motor och du kommer att se tändstiftet och ena änden av tändkabeln. Fast tag i tändstiftskontakten och dra ur pluggen med en lätt vridande rörelse. Tryck tändkabeln mellan motorn och bensintanken. Följ den ner mot botten av motorn tills du hittar den motsatta änden av tändstiftet. Dra tändkabeln bort av tändspolen med en lätt vridande rörelse.
2

Ta bort tändstiftet genom att vrida den moturs med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Gap din nya tändstift till .030 med ett gap verktyg. Montera tändstiftet på motorn och dra åt ordentligt med ett tändstift hylsa och spärrskaft.
3

Applicera en liten mängd dielektriskt fett på tändkabeln terminaler. Anslut ena änden av tråden uppåt mellan gastank och motor och dra det igenom med den andra handen. Tryck ner den mot tändstiftet, det kommer att klicka när den är korrekt installerad. Tryck ned den andra änden av tråden på spolen vid botten av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102798.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.