Hur man ändrar rotorer på en Chevy Trailblazer

Den Chevrolet Trailblazer är producerad av General Motors Company från 2002 till 2009. Denna medelstora SUV är utrustad med skivbromsar på framsidan av alla modeller och på baksidan av vissa EXT modeller. Rotorn är "disk" i en disk bromssystemet, och tillhandahåller den roterande yta som är bromsas upp av de två spännelementen bromsbackarna på vardera sidan av rotorn. Ojämnt slitage, skevhet och spåren kommer att kräva renovering eller utbyte av rotorn. När bort, kan en bil eller verkstad avgöra om rotorn kan vara dyka upp igen eller måste ersättas. Saker du behöver
rörtång
Jack
pallbockar
Torx huvudet Hylsnyckelsats
Torx Skruvmejsel
Penetrerande smörjmedel
Gummiklubba
Bromsdelar renare

Visa fler instruktioner
Förbered Trailblazer
1 kilar

plats runt hjulen inte servas. Om du arbetar på de främre bromsarna, engagera TrailBlazer parkeringsbroms. Lossa muttrarna på hjulen som ska på service. Jack fordonet för att höja hjulet från marken. Brace med pallbockar, för säkerheten.
2

Ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
3

Unbolt övre och undre bromsok bultar och avsätta . Du kommer att använda torx set huvudet uttag för att lossa och ta bort bultarna. Skjut bromsok från rotorn och avbryta bromsok med en klädhängare att hålla någon avlastning av bromsledningen. Du kan bifoga bromsok till någon fast metallyta bakom rotoraggregatet, såsom fjädrarna.
4

Leta fästskruven säkra rotorn på navet. Denna skruv, om bilens årsmodell är utrustad, ligger mellan två av klacken inlägg på rotorn. Skruven kräver en torx skruvmejsel eller uttag. Ta ut och ställ åt sidan.
5

tag i rotorn med båda händerna och dra direkt från navet. Rotorn ska glida fritt från navet. Om rotorn är anfrätt till navet, spraya en penetrerande smörjmedel - såsom WD-40 - i sprickan mellan rotorn och navet och runt basen av muttrarna. Låt penetrerande smörjmedel för att lossa korrosion och re-försök. Du kan slå på rotorn med en gummiklubba för att lossa, liksom.
Ändra Rotor
6

Spraya nya eller återuppstått rotor med bromsdelarna renare tills alla oljor eller skräp avlägsnas. Spraya navet och insidan av hjulhuset för att säkerställa rotorns säten spola både mot navet och hjulet väl. En icke-flush säte kommer att resultera i rotorn är placerad i en vinkling med förhållande till bromsoket. Mis-inriktade rotorer slits ojämnt, vilket orsakar pulserande eller dunkande i bromsarna.
7

Montera rotorn genom att dra den över klacken inlägg och trycka den tätt intill navet. Sätt fästskruven och dra åt, om sådan finns.
8

Skjut bromsok över rotorn. Om rotorn har återuppstått, bör tjockleken glida över rotorn. Om rotorn är nytt - med en större tjocklek än den gamla - tjockleken kommer att kräva komprimering. Att komprimera bromsok, öppna avtappningsledningen på toppen av tjocklek och komprimera bromsskon mot okets hus. Komprimeringen gör att bromsvätska läcker från luftningsskruven. Fånga bromsvätska med en trasa eller behållare och kasta. Dra åt bromsen luftskruven. Passa bromsok över rotorn och skjut på.
9

Skruva i de övre och nedre bromsok bultar för att fästa bromsok på plats över rotorn.
10

Install hjulet över lug inlägg och dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster för att fördela spänningen på rotorn och navet.
11

Avlägsna domkraften och lägre fordonet. Dra åt muttrarna. Ta parkeringsbromsen och klossarna. Dra åt muttrarna efter 50 till 100 miles av körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130201.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.