Hur man laddar ett Gel batteri med en vanlig laddare

Gelbatterier, kallad "gel cell" är förslutna batterier fyllda med en elektrolyt gel som reagerar med blyplattor. Generellt batterier gel cell varar längre än blyackumulatorerna, eftersom de motstår sulfatering. Ladda ett gel batteri med ett blybatteri laddare är riskabelt, eftersom gelbatterier kräver konstant spänning laddning, jämfört kona laddning försedd med bly-syra-laddare. Det kan göras om man övervaka laddningen noga. När du försöker att ladda en gel batteri med ett blybatteri laddare, måste du se till toppen laddningen spänningen inte överstiger 14,7 volt, vilket skulle resultera i torkad, icke-ledande gel. Saker du behöver
blybatteri laddare
Visa fler instruktioner
1

Fäst ledningen laddaren syra batteri till din gel cell batteri, koppla den röda kabeln till den positiva terminalen och den svarta kabeln till den negativa polen.
2

Stäng av laddaren inställningarna till 2 amp /12 volt, även känd som djup cykel. Det är viktigt att ställa in den till djup cykel för att efterlikna laddning egenskaperna hos en CVC (konstant spänning), vilken typ av laddare för att ladda djupa batterier cykel gel.
3

Switch laddaren till manuell, inte auto. Lämnar den på auto låter laddaren till kona dess spänning som den känner gelbatterier nå full laddning. Detta innebär inte efterlikna CVC typ av avgift som gelbatterier kräver.
4

Övervaka batteriet noga under de sju till 12 timmar värde av laddning, säkerställa utspänning behandlingen på laddaren aldrig överstiger 14,7 volt . Också, övervaka laddarens läsning av batteriets laddning. När en 95 procents laddning har uppnåtts, ta bort laddaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130202.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.