Toyota Corolla Engine Slam Problem

Internet prat om motorproblem oljeslammet förknippade med Toyota Corolla har cirkulerat i flera år. Flera site listor visas när man forskar nyckelorden "oil sludge och Toyota." Webbplatser som ripoffreport.com och corolland.com har dokumenterade fall av missnöjda Corolla ägare som har haft dåliga erfarenheter med oljeslam i motorer i sina bilar. Påverkad Toyota Motorer

Synlube.com säger att 3,3 miljoner Toyota-motorer påverkades av motorolja slam. Enligt hemsidan, sade ur ovanstående antal, 7.000 av dessa motorer uppvisar allvarliga fel. Corolland.com säger Toyotas motorer är benägna att slambildning, och bilar som är bara ett par år gammal är inte immuna. Rapporter inloggade corolland.com tenderar att spegla detta uttalande.
Definition av motorolja Sludge

Motorolja slam är förtjockning och fördelningen av motorolja som det försämras. Auto tekniker Norris Schleer skrev på sin hemsida att föroreningar och fukt bygga upp och geler olja, vilket resulterar i överskott slitage som friktionen ökar. Oljecirkulation äventyras och motor beslag kan orsaka.
Toyotas svar


Sedan april 2002 har Toyotas svar på olja slamproblemet inrättats som kundnöjdhet program för ägare av 1997-2002 Toyota och Lexus fordon utrustade med 2,2-liters fyrcylindriga och 3,0-liters V-6 motor. Tillfredsställelsen programmet, enligt corolland.com, säger att Toyota "vidtar denna åtgärd, eftersom ett mycket litet antal kunder har rapporterat motorskador från motorolja uppdelning, även känd som olja gelbildande eller 'slambildning," ett resultat av oljebytesintervall försenas på fabriken rekommenderade schemat. Medan något märke fordon kan drabbas av detta tillstånd om oljan inte byts tillräckligt ofta, har Toyota inlett det här programmet för att säkerställa ägare sinnesfrid. "
Tecken på Oil Sludge

Ett sätt att leta efter olja slam är att ta bort ventilkåpan och undersöka delarna undertill. Bilder på Norris Schleeter hemsida och synlube.com visar en motor med en oljig gel beläggning dess delar. Vid denna punkt oljan inte kan hindra föroreningar från att skada motorn.
Förebyggande

Tecken på olja slambildning är olja gel på de inre delarna, vilket är särskilt tydligt när det oljepåfyllningslocket tas bort. Fixar inkluderar motor spolar, mer frekventa intervallet för oljebyte (oftare de rekommenderade 5000 miles), användning av syntetisk olja och även motorbyten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126004.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.