Bil Underhåll Checklista

Regelbundet underhåll av fordon kommer inte bara hålla bilen igång bra under längre perioder, men också hjälpa dig att fånga problemen innan de blir värre, vilket sparar tid och pengar i det långa loppet. Men räkna ut vad som behöver underhållas kan vara knepigt, särskilt om du inte är kunniga om din bil. En bil underhåll checklista kan se till att allt som behöver kontrolleras, är. Kontrollera dina däck

varje 5000 till 8.000 miles, har dina däck roteras för att rymma för frekventa slitage på olika delar av däcken. Varje månad, bör du också ha din däcktrycket kontrolleras för att säkerställa att de håller på att utföra optimal kapacitet. Kontrollera efter läckor eller små hål som kan vara gradvis låta ut luften, vilket så småningom kan leda till en plan eller blow-out. Varje halvår, inspektera din reservdäck för att se till att det är bra skick i händelse av en punktering.
Check Vätskor

Oil är en av de vätskor som behöver kontrolleras och /eller ändras oftare. Detta bör ske varje 3000 miles eller var tredje månad, vilket som kommer först. Styrservoolja bör också kontrolleras inom denna tidsram och ändras, om det är smutsigt. Transmissionsolja ska bytas var 30,000-60,000 miles, beroende på biltyp. Du kommer att veta om du behöver byta transmissionsolja om din bil inte skiftar så smidigt som det en gång var. Kontrollera din instruktionsbok om du är osäker.
Bromsar

Bromsvätskor bör kontrolleras var tredje månad och bromsbelägg bör kontrolleras två gånger per år. Beroende på hur hårt du kör din bil, kan broms frågor måste behandlas intermittent i din underhållscykel. Om du hör någon skrubbning, slipning eller andra udda ljud när du bromsar, ta den till en mekaniker omedelbart. Ju mer du kör med slitna bromsbelägg eller låga nivåer av bromsvätska, desto värre dina bromsar kommer att få och mer kostsamma reparationen kan vara.
Kamrem Inspektion
< p> Om kamremmen går dåligt, kan du stå inför en mycket kostsam reparation, så det är viktigt att ha det kontrolleras minst var 10.000 miles. Det kanske inte behöver ändras vid denna tid, men kollar det kan rädda dig från att behöva reparera andra delar av bilen om kamremmen går ut. Konsultera din instruktionsbok för vägledning om när kamremmen ska bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129405.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.