Hur man stämmer en 1991 Corvette

När Chevrolet introducerade Corvette i sitt sortiment för 1953 års modell, tog det inte lång tid för bilen att bli en ikon. Den 1991 Chevrolet Corvette märkt det sjunde året för fjärde generationerna kropp stil. Medan slagvolymen för alla Corvetter i år var 5.7L, fanns det tre olika motorer som producerade flera nummer uteffekt. Base-modell L98 motorer annonserade 240 hästkrafter, medan twin-turbo L98 bedömdes på 345 hästkrafter och LT5 producerade 375 hästkrafter. Tuning detta fordon regelbundet är inte svårt och förbättrar motorns livslängd. Saker du behöver
Tändstift
Tändstift trådar
Visa fler instruktioner
tändstift och Wires
1

Ta boot av tändkablarna med tråden avdragare för att ta bort från varje enskild tändstiftet. Utför följande steg i taget för att säkerställa korrekt ersättning. Pluggar och ledningar ska kontrolleras regelbundet, men ersatt gång var 30.000 miles.
2

Kontrollera tändstiften och sladdar för korrosion, fukt, överhettning slitage och andra fysiska skador.
Sida 3

bort tändstiften med en skiftnyckel. Vrid moturs. Ta bort skadade kablar med tråd avdragare.
4

Använd handen för att skruva nytt tändstift på plats, vrida medurs.
5

Dra kängan av varje ny tråd över motsvarande tändstift. Upprepa stegen för varje tändstift och tråd in som behövs. Addera olja och oljefilter
6

Placera olja återvinning behållare under oljetråget och ta bort pluggen. Låt all motorolja rinna in i behållaren och byt ut när du är klar. Tappa ur och byt din Corvette motor olja en gång var 3000 miles för att säkerställa rätt kvalitet.
7

Använd en skiftnyckel för att skruva loss oljefiltret från dess plats. Vrid moturs. Ta långsamt för att inte spilla olja över motorns facket.
8

Fyll det nya oljefiltret två tredjedelar med motorolja. Hand-skruv filtret tills tight. Vrid medurs.
9

Använd olja tratt för att fylla motorns oljebad två tredjedelar med motorolja.
10 oljestickan

Kontrollera konsekvens och nivåer av nytillkomna olja. Lägg till mer olja vid behov.
Sportluftfilter
11

unhinge luftfiltret fallet och ta bort för att exponera filtret. Factory luftfilter kräver årlig ersättning, medan prestanda eftermarknaden filter är både återanvändbara och mer kraftfulla delar till 1991 Corvette motor.
12

Unbolt och lyft ut det gamla filtret ur sin bostad långsamt. Försök inte spilla damm och skräp i det gamla filtret på någon av intaget systemet eller närliggande motordelar.
13

Rengör all skräp inuti intag systemet.
14 < p> Sänk det nya filtret på plats och matcha utdata med intag systemet.
15

Fäst det nya filtret på plats med intag systemet. Lämna luftfilterhuset enheten för filtret, utsätta den för elementen men få maximal prestanda. Rutinmässigt kontrollera om filtret och rengör därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130652.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.