Hur Ren Mass Air

Massan luftsensor, även känd som en massa luftflöde (MAF) sensor är placerad på insugssidan av motorn. Inkommande luft går över sensorn på väg till grenröret, läser sensorn mängden luft och sedan skickar en signal till bilens elektronik. MAF sensorer kan bli smutsig och förorenad, vilket kan resultera i en skadad signal. Det i sin tur kan leda till att motorn på tomgång grovt och kan också orsaka en "check engine" light för att gå ut på instrumentbrädan. Rengöring av en sensor massa luft är inte en komplicerad uppgift. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
MAF Cleaner Review Luddfri microfiber handdukar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huva och lokalisera luft rutan och luftintag. Luften lådan ligger vanligtvis på vänster sida av motorrummet, men den specifika platsen varierar beroende på märket på bilen. Ta bort de flikar, clips eller skruvar som håller luften rutan
2

på plats. Koppla loss alla kablar, luftslangar eller sensorer som är kopplade till luft rutan. Dra ledningsnätet som går till MAF själv. Den MAF kommer att vara belägen mellan intaget rör med stora slangklämmor. Lossa skruvarna till motorrummet med en hylsa och en spärrnyckel.
3

bort MAF från luften rutan och intaget slangen. Var försiktig när du tar bort MAF från motorrummet. Flytta MAF till en ren, väl upplyst arbetsplats. Spray MAF renare på skärmen, själva sensorn och kontakten för ledningsnätet. Torka ned allt med en luddfri mikrofiberduk handduk. Spraya rengöringsmedel på intag rören i motorn och torka det med handduk samt.
4

tillbaka MAF tillbaka på motorrummet. Återanslut alla intaget slangen, kablage, vakuumledningarna, etc i omvänd ordningsföljd. Starta motorn för att säkerställa att den fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126589.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.