Hur långt är ett bilbatteri bra för?

Det finns många saker som kan orsaka en automatisk batteri att försämras och löpa ut innan dess planerade tiden. Temperatur, användning, underhåll och andra bildelar kommer att påverka dess livslängd. Batteriets planerade livslängd och tillverkningsdatum är tryckta på den och säljs med en garanti som garanterar ett visst antal månader. Billigare batterier har kortare beräknade livslängden. Batterierna ska vara mellan tre och sju år, beroende på produkt. Väder

Temperaturen kan vara ett batteri värsta fiende. Varje batteri har en etikett på det som berättar vad den kallaste starttemperatur för det är. Vissa produkter är speciellt utformade för kylan och nordliga klimat. Andra är skapade för varma klimat, efter branschstandarder. Auto bruksanvisningar innehåller nödvändiga krav för strömförsörjning batterier på sina fordon, inklusive den kallaste starttemperatur. Konstant exponering för kyla kan förkorta batteriets livslängd.
Typer

Underhållsfria batterier kräver ingen tillsats av vatten till cellerna. Interiören kan inte nås. Annars bör caps bändas lös och sura nivåer kontrolleras visuellt för att upprätthålla lämpliga elektrolytnivåer i batteriet. För att fungera måste cellerna ha vätska i dem för att fördela kraften. När nivåerna slut, försämras effekt. Utan makt, kan en bil startar inte. En defekt startmotor eller generator kan också påverka batteriets prestanda.
Prevention

Varje batteri innehåller en positiv och negativ batteripolen till vilka kablar är anslutna. Kablarna leverera ström till bilens startmotor, vilket gör det vända och köra. Ibland korrosion amasses på plintar och anslutningar kabel, hindrar en stark ström. Liten eller ingen ström går till startmotorn. Rengöring och kablarna regelbundet kommer att förhindra korrosion uppbyggnad. Efter att först koppla loss batterikablarna och jordledning, ta bort skorpan med handskar på händerna med hjälp av en kraftig borste.
Effekter

Tömning ström från ett batteri förkortar dess livslängd. Använda objekt som är direkt kopplade till kraftkällan när motorn inte är igång bryter strömmen. Avstå från att lämna på strålkastarna, spela stereo och hålla dörrarna öppna som aktiverar inre takbelysning och klockspel under längre tidsperioder. Inte kör en bil i tio dagar eller mer kommer att förhindra att batteriet laddas själv och bryter sitt liv, liksom.
Rättsmedel
p Om ett bilbatteri är svag och hindrar bilen från att starta, det finns två sätt att ladda det. En är en skjuts, vilket innebär att ansluta kablar från en fungerande batteri till den svage. Den fungerar automatiskt startas, överföra makten till den andra bilen. Om det lyckas, kan detta fungera omedelbart eller ta upp till 15 minuter, beroende på hur allvarlig situationen. En rännil laddare kommer sakta mata ström till en unstarted bil genom att haka kablar till batteriet i flera timmar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124725.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.