Fördelar och nackdelar med icke-Smörjbara Joints

Fogarna är kritiska delar av något bilens fjädringssystem. Fram till början av 1980-talet var nästan alla skarvar i upphängningssystem för ett fordon smörjbara. Nu mest produktion fordon kommer från fabriken med förseglade, nongreasable lederna. De nongreasable lederna är slutna enheter som har ett fast fett-kvarhållande smörjsystem. En förare som använder sin bil enbart på asfalterade vägar under normala körförhållanden är osannolikt att uppleva några problem med en nongreasable gemensamt förrän långt efter att han har passerat 100.000-mil märke. Styrka

Nongreasable lederna är en fast komponent. De är i allmänhet starkare än Smörjbara leder och kommer att hålla upp mycket längre utan underhåll. Om du använder terrängegenskaper av en fyra-hjulsdrivna fordon i terräng ibland, kan det läggas styrka nongreasable lederna bidrar till att upprätthålla stabiliteten i bilens fjädringssystem. Addera Hållbarhet

Under normal användning och med rätt underhåll, kommer en smörjbara gemensamt obestämd tid. När en nongreasable gemensamt skadas eller slits ut, kan det bara bytas ut, inte repareras. Om du kör off-road och gå över bäckar ofta, kanske en smörjbara gemensamt vara det bästa valet. Om vatten kommer förbi förseglingar av nongreasable gemensamt, kan det snabbt rosta bort nållager. Med en smörjbara gemensamt, kan du inspektera enkelt och smörja leden efter en sådan hård användning.
Underhåll

Nongreasable fogar är effektivt underhållsfria, även om de ska kontrolleras när du har din bil på service. Om du hittar fett läcker ut från dem, måste de bytas ut. Smörjbara fogar bör kontrolleras regelbundet och ordentligt smörjs. Den gamla termen för att få en "olja och glidmedel" avses, delvis på det faktum att i fordon med Smörjbara fogar, var det typiskt att kontrollera och smörja lederna varje gång oljan byts på ett fordon.


fordonets användning

mest typiska körning scenarier, nongreasable lederna ger styrka, tillförlitlighet och underhållsfri användning. I tunga industriella applikationer, är Smörjbara lederna används ofta eftersom lederna är tung konstruktion till att börja med och regelbundet underhåll kan bevara dem för livslängden på fordonet. Prestanda bil entusiaster väljer ibland Smörjbara lederna eftersom de kan styra exakt hur bra lederna smörjs vid alla tidpunkter. I terrängfordon är Smörjbara lederna föredras av entusiaster som måste ofta driva igenom vatten i grunda vikar och bäckar eftersom de kan relube lederna efter någon extrem användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131959.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.