EGR Ventil Borttagning

för avgasåterföring ( EGR) är en del av fordonets avgassystem finns i de flesta nordamerikanska bil och lätt lastbil motorer . EGR -systemet extraherar gaser från avgassystemet och återcirkulerar dem genom insugningsröret och tillbaka genom förbränningssystemet . Underlåtenhet Symtom

En trasig EGR-ventil kan leda till att motorn att stanna eller tomgång grov . I svåra fall kan accelerationen hämmas . Den vanligaste orsaken till EGR misslyckande är kol uppbyggd . Av dessa skäl kommer EGR ventil ersättning sannolikt krävas vid någon tidpunkt .
EGR Ort

vakuumslangar är färgkodade grön . För skyddsändamål , kan slangarna vara inne i en räfflad svart hölje och den gröna linjen syns bara i ändarna . Leta upp den gröna slangen som kommer ut ur motorn solenoiden och följ den till EGR-ventilen . Ventilen är nära toppen av motorn , vanligtvis mot centrum - bak. Det är storleken på ett fat och formad som den övre halvan av en 1950 sci - fi flytta flygande tefat .
EGR borttagning

gröna vakuumslangen från solenoiden fäster vid EGR medelst en metall nippel . Avlägsna vakuumslangen från nippeln av ventilen. Ta röret som går från under ventilen mot den bakre delen av fordonet . Ventilen är nu fri att tas bort . Det är fäst på grenröret med hjälp av två bultar. Var noga med att inte förlora packningen som isolerar skarven mellan ventil och grenröret .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131166.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.