Återställa en Yamaha R6 Headlight

Yamaha R6 har funnits sedan 1998, med modell uppdaterar så sent som 2008. Denna populära sport cykel har en stark anhängare bland cykelentusiaster. För att hålla din Yamaha i topp skick, vissa årliga tune-ups krävs. Ett jobb som ofta förbises är kontroll och reparation av strålkastarens lins. Denna lilla bit av plast tar en hel del övergrepp på vägen, och när det blir repad eller grumlig, natt-körförhållanden försämras snabbt. Lyckligtvis återställa en strålkastare är en enkel uppgift. Saker du behöver
Rena trasor
Diskmedel
Bucket
denaturerad alkohol
Wet sandpapper, 800 -, 1000 - och 1500-grit
Visa fler instruktioner

1

Park ditt Yamaha på plant, jämnt underlag så att det kommer att vara säkert att arbeta på det. Tvätta sedan strålkastarens lins med en ren trasa fuktad med vatten och diskmedel. Om det finns några stora bitar av tjära eller vägsmuts, använd en liten plast spackel för att skrapa bort dem.
2

Gnid denaturerad alkohol på objektivet för att ta bort grumlig eller gul film. Doppa i hörnet av en ren trasa i alkohol och gnid in i linsen med en cirkelrörelse. Låt torka i två minuter.
3

Sand Yamaha Strålkastarglas med en hög-grit våtslippapper för att ta bort repor och små marker. Börja genom indränkning av ett stycke av 800-grit papper i vatten och sedan slipning av linsen med korta slag i ungefär en minut. Flytta sedan upp till en 100-grit, och avsluta med en 1500-grit att polera linsen. Var noga med att aldrig låta sandpapper gå torr under detta steg.
4

Applicera ett lager bilvax på objektivet för att skydda det från framtida skador. Använd en ren trasa doppad i vax och gnid in i linsen. Vänta i två minuter, och sedan polera vaxet med hjälp av en ren hörn av trasan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128381.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.