Vad gör Tri-Coating en bil Mean?

Få saker ger en bil till livet ganska precis ett färskt måla jobb. När du gör det själv eller få en grundläggande lack från en auto center, är en enkel eller dubbel päls vanligtvis används, och kvaliteten varierar beroende på din budget. Men om du vill ge den bästa färgen och hållbarhet, kan en tri-skikt användas. Detta innebär att man använder ett baslack, mellanbeläggning och klarlack. Base Coat

Basen färgskikt i ett tri-beläggning proceduren går direkt på en bil beredd med primer eller en tidigare lack. Baslacken är den faktiska färgen du vill att din bil ska vara. De två huvudsakliga typer av färger baslack är uretan och polyester. Coat Polyester basfärger anses i allmänhet mindre hållbara än uretan, men de ger ett bredare spektrum av färger.
Mellanbeläggning

mellanbeläggning lager av färg är vad som skiljer en tri -coat lack från andra, mer grundläggande alternativ. Den mellanbeläggning är en semi-transparent färg som kombinerar med baslack för att producera levande färger. Till exempel hjälper användning av en mellanbeläggning producera pearl, kameleont och godis jobb färg som visar upp en glitter-liknande utseende. Midcoats har typiskt en liknande makeup till det av basbeläggningar.
Clear Coat

Det sista steget i den tri-coat process är den klara beläggningen. En genomskinliga beläggningsskiktet ovanpå tidigare lager garanterar hållbarhet och motståndskraft mot blekning och flisning. En klarlack lägger även ytterligare glans till bilens nya färgen. Generellt klarlack färger har en polyuretankomposition, och det finns många alternativ inom polyuretan familjen beroende på dina behov.
Application

lära sig att tillämpa en tri- färgskikt kan vara svårt för någon med ingen tidigare erfarenhet, och det kan vara bäst att lämna det till proffs. Om du målar på ren metall, bör en primer appliceras först och fick torka. Flera tunna lager av baslack går nästa, och dessa bör slipas för att skapa en slät yta. Tillåt flera timmar för dem att torka innan du applicerar mellanbeläggning. Öva spraya en mellanbeläggning på en annan yta än din bil för att säkerställa att du uppnår önskad färg. När detta skikt har torkat på din bil, kan den slutliga klarlacken appliceras. Många lager bör tillämpas, och varje lager bör få torka innan nästa skikt sprutas på. En gnugga förening lagt till minst tre dagar senare kan producera en slät, glänsande utseende.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132076.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.