Hur att rengöra en MAF sensor på en BMW

En BMW: s massluftflöde (MAF) sensor är placerad på insugssidan av motorn. Den MAF är ansvarig för att tala om motorns elektronik hur mycket luft som förs in i inloppet till motorn för att säkerställa att motorn går på rätt sätt. Om MAF blir smutsig eller kontaminerad, kan signalen vara felaktig, vilket resulterar i en ojämn tomgång och även den fruktade CEL (Check Engine Light), vilket kan orsaka en BMW för att misslyckas ett utsläpp test. Rengöring av MAF är en rättfram process med rätt strategi och verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
Luftmassemätare renare
Microfiber handduk
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen. Leta airboxen. Detta kommer att variera beroende på modell av BMW men kommer att ligga någonstans nära inloppssidan av motorn. Koppla bort kablaget från MAF genom att dra spärren uppåt.
2

Ta bort skruvarna som håller airboxen på plats i motorrummet. Lossa slangklämman som håller intaget till airboxen. Ta bort slangarna som går till intaget och avgassidan av airboxen och ta airboxen från motorrummet. Du kan behöva göra vissa manövrering och jiggling att få airboxen ut.
3

Ställ airboxen på en arbetsbänk eller någonstans ren. Avlägsna MAF från airboxen genom att bända klämmorna ur vägen.
4

Spraya MAF rengöringsmedlet på hela skärmen på MAF, var försiktig att du inte rör några delar med plast munstycke på burken av renare. Torka av MAF bostäder, mjölkuppsuget och närliggande områden med en ren microfiber handduk.
5

tillbaka MAF i airboxen. Försiktigt tillbaka airboxen i motorrummet med bultarna som håller den på plats. Återanslut insug och avgas slang och dra åt slangklämmorna. Starta motorn för att säkerställa att den fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126178.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.