Hur man tar bort en trasig broms Bleeder

bromsledningen avluftningsventil är en viktig komponent för att bibehålla bromsarna på din bil. Det gör att du kan ta bort den bromsvätska som hålls i bromsoket under broms reparation och bromskloss byte. Under pad ersättning, måste du öppna ventilen för att undvika att tvinga smutsig vätska i bromsledningar. Utan förmågan att öppna ventilen du sätter bromsledningarna i riskzonen vid byte dynorna. Öppning och stängning av ventilen kan bära på metallen av ventilen som leder till att bryta av bulten själv. Du kan ha en professionell ta bort den trasiga ventilen och ersätta det med ett nytt, eller du kan göra det själv, och spara en avsevärd kostnad för arbete. Saker du behöver
Däck järn
Jack
13-millimeter skiftnyckel
Bågfil
Flat skruvmejsel
5-liters hink
Liten blåslampa
Hammer
Brake vätska avluftningsventil
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet för den trasiga avluftningsventil med uttaget på däck järn.
2 < p> Lyft fordonet med domkraft och placera pallbockar under bilens ram. Sänk fordonet på läktaren. Ta bort muttrarna och dra hjulet från hjulbultarna. Om den trasiga ventilen är på ett framhjul, vrid ratten till motsatt sida när hjulet du arbetar på. (Vänster hjul kräver att vrida ratten åt höger.) Addera 3

bort bromsok bultar. De två bultarna är placerade på den inre väggen av bromsok och kan tas bort med en 13-millimeters skiftnyckel. Dra bromsok från rotorn.
4

Fyll hinken med kallt vatten.
5

Saw korsar spår på ovansidan av den brutna avtappningsventilen. Spåren ska vara precis tillräckligt djup för att passa huvudet av en flat skruvmejsel.
6

Heat avluftningsventilen med blåslampa. Håll lågan på ventilen i 10 till 15 sekunder, vilket gör svepande passerar över ventilen.
7

Doppa hela tjocklek i hinken med vatten. Se till att bromsoket är helt nedsänkt. Dra bromsok från vattnet.
8

Skruva avluftningsventilen genom att placera den platta skruvmejseln i de nygjorda spåren på huvudet av ventilen. Tryck hammaren på handtaget på skruvmejseln för att säkerställa att bladet på skruvmejseln är i spåret.
9

ersätta den trasiga ventil med en ny avtappningsventil.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125574.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.