Vad orsakar fördunklad strålkastare?

Under 1980-talet, slutade de flesta tillverkare gör bilstrålkastare i glas. De började för linserna på grund av de många olika bilmodeller med olika strålkastare former med hjälp av polykarbonat eller plast. Polykarbonat är mycket lätt och kan lätt omvandlas till ett obegränsat antal olika former, och det är mer hållbara och bryter inte lätt. Trots sin mångsidighet är polykarbonat benägen för oxidation, som orsakas av flera olika faktorer. Oxiderade, gult, disiga strålkastare ger dålig belysning för föraren och är svårt för andra att se. Oxidation mot UV-ljus
Glas strålkastare har ersatts av polykarbonat linser.

Oxidation av polykarbonat strålkastare gör att den blir grumlig eller ta på en gulaktig nyans. Ultraviolett (UV) strålning från solen orsakar linsen att utveckla mikrosprickor, påskynda färgförändringen. Det översta lagret av oxiderat plast och sprickor kan tas bort med fint sandpapper, börja med ett grovt grus och arbeta igenom den finaste tills det inte finns några synliga repor. Följ med Rubbing ordentligt appliceras på linsen, sedan polera väl. Kan
Skador från
väg skräp
polykarbonatlinser göras i många utföranden.

Polykarbonatlinsen är porös och värmer upp från ljus inuti liksom från solen. Den absorberar små partiklar av damm och små partiklar genom små brister i sin yta, som bidrar till dess grumlighet. När ett starkt ljus kommer ut av detta semi-transparent lins, det bryts från dessa partiklar och skapar en stor bländning för mötande förare. Fina stenar och grus grop ytan av linsen, bidrar till utvecklingen av grumlighet. Om gropfrätning inte är allvarlig, kan vanlig tandkräm, inte en gel, smörjas ordentligt över linsen. Tandkräm innehåller små slipande partiklar som är till hjälp i att ta bort filmen. Skölj väl och polera strålkastare med polering förening.
Smuts och kemiska Ansamling

Road smuts och lera snabbt rockar Strålkastarglas och, under vintern, motorväg avisningsmedel, magnesiumklorid och salt bygga snabbt upp, vilket orsakar en grumlig film. Detta minskar förarens sikt och skapar bländning för mötande bilister. En fin spray av matolja hjälper lossa smuts och film. Spray, tvätta sedan väl med starka rengöringsmedel och skölj. Denna behandling fungerar bara på lampor som inte är dåligt urkärnade eller sprucken. Nagellacksborttagare kan ta bort filmen som kan finnas kvar efter lager av vägsmuts har varit rensat bort. Ansök till objektiv med en handduk och gnugga kraftigt tills handduken är torr, sedan ansöka på nytt. Följ med en tillämpning av bil polish förening.
Kemikalier i atmosfär
Molnigt strålkastare ökar bländning för mötande förare.

EPA citerar studier av skador på billack, beläggningar och strålkastare från surt regn. Consumer Research Magazine rapporterade studier av surt regn är nedbrytning av ytskikt appliceras på auto ytor och strålkastare. Kemiska föroreningar i luften reagerar med vattenånga och oxidanter, och svavelsyra och salpetersyra resultat. Dessa syraföreningar falla till jord i regn eller snö. Dessa torra föroreningar på en bils yta mix med regn eller fukt i en biltvätt, orsakar skador på ytskikt och headlights.The National syrautfällning Program redovisar en uppdelning av polykarbonater i auto och strålkastare finish från surt regn. Surt regn etsar en distinkt slitage mönster i bil eller strålkastare ytor, skapar grumlighet och fläckar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127725.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.