Hur man byter oljefilter på en Nissan ZD30

Nissan ZD30 Motorn är en stor dieselmotor som är vanligt i de stora Nissan lastbilar. Oljefiltret på denna motor är på förarsidan ovanför oljetråget. Den ZD30 s motorolja måste tömmas helt från ZD30 innan du kan gå vidare med byte av oljefilter. Bytet ZD30 motorns oljefilter måste vara specifika för denna årsmodell motorn. Du kan köpa filterbyte olja på Nissan hemsida eller hos din lokala auto-delar butik. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Ratchet set
olja-filter borttagningsverktyg
New ZD30 oljefilter
ZD30
motorolja
Visa mer instruktioner
1

Lyft Nissan fordonet med domkraft och vila den på paret av domkraften. Få enligt ZD30 motorn och placera spilloljekärl under oljetråget avtappningsplugg. Ta bort pluggen med Ratchet set och låt oljan rinna. Byt tändstift och dra åt den med spärrfunktion set.
2

Placera olje-filtret borttagningsverktyg runt ZD30 oljefiltret och dra ner handtaget för att dra åt verktyget på filtret. Vänd verktyget i en moturs rörelse tills oljefiltret kommer vid sidan av motorn.
3

Häll ZD30 motorolja i det nya ZD30 oljefiltret. Fyll det nya filtret hela vägen upp till toppen med den nya motoroljan.
4

Placera den nya ZD30 oljefilter på motorn och vrid det nya oljefiltret i en medsols rörelse. Dra det nya filtret så hårt som du kan använda dina händer.
5

Avlägsna domkraften står med hjälp av domkraft och sänka Nissan bilen tillbaka till marken. Byt olja i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126441.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.