Felsökning Problem Vindrutetorkare

Vindrutetorkare kräver rutinmässigt underhåll och rengöring för att hålla dem i gott skick. Att försumma dina vindrutetorkare kan leda till allvarliga konsekvenser, eftersom de är viktiga för att köra säkert i svåra väderförhållanden. Vindrutetorkare är enkla mekanismer och i de flesta fall, kan en vindrutetorkare problem lätt diagnostiseras och repareras. Många gånger de behöver helt enkelt en bra rengöring eller en liten skärpning med en skiftnyckel. Ett mer allvarligt problem är en felaktig vindrutetorkare motor. Men detta är fortfarande en relativt billig reparation. Saker du behöver
skiftnyckel tång
Låsa
Liten borste
Duk
Naval Jelly
stålborste eller stålull
Torkarblad
Fuse

Visa mer instruktioner
1

Dra försiktigt armen vindrutetorkaren till upprätt läge tills du känner att den snäpper fast. Inspektera mutter och bult. En lös eller trasig bult förhindrar torkararmen från att flytta. Dra åt bulten och muttern med en skiftnyckel eller tång låsning, om lös. Byt om bruten.
2

Rengör returfjäder, gångjärnsbulten och gemensam mekanism på torkararmen med ett universellt rengöringsmedel. Spraya torkararmen och skrubba delarna med en liten borste eller trasa. Smuts och skräp stör torkararmen och hindrar den från att röra sig ordentligt.
3

Inspektera returfjädern, gångjärnssprinten och gemensam mekanism för tecken på rost. Applicera Naval Jelly till rostiga ytor. Låt Jelly att penetrera rost i fem minuter. Skrubba rostiga området med en stålborste eller stålull. Skölj av Naval Jelly och rost rester med rent vatten.
4

Rengör eller byt ut torkarbladen. Om torkararmarna flytta men vindrutorna lämna ränder på vindrutan eller misslyckas med att rengöra vindrutan ordentligt, då torkarbladen är problemet. Tvätta torkarbladen med fönsterputs och en mjuk trasa om de är i gott skick. Byt torkarblad som är gamla och slitna.
5

Byt säkringen om vindrutetorkarna inte rör sig alls. Läs instruktionsboken för att hitta säkringsdosan och säkring ansvarar för torkarna.
6

Boka tid med en bilmekaniker. Om inget av ovanstående steg arbete, så har du förmodligen ett problem med torkarmotorn eller strömbrytare som slår torkarna på och kontrollerar hastigheten. Antingen motorn behöver bytas eller trådarna kan ha blivit lösa eller korroderade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127610.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.