Hur byta ut den bakre rotorer på en GMC Yukon

Rotorerna på GMC Yukon är viktiga komponenter i bromssystemet och ska inspekteras regelbundet. Om de är slitna, gjorde eller skev de bör bytas ut eller återuppstått om de fortfarande är användbara. Bromsrotor ersättare kan göras av en professionell mekaniker eller du kan spara pengar genom att utföra jobbet själv. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Bromsrengöringsmedel
Rags
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Tråd eller snöre
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna för bakhjulen. Lyft den bakre delen av Yukon med domkraft och placera den säkert på pallbockar.
2

Spray bromsen på bromsdelarna och torka dem med en ren butik trasa så att de är fria från smuts, olja och skräp.
3

Unbolt bromsok med en sockel. Bultarna som håller bromsoket på finns bakom bromsoket. Du kan behöva en breaker bar för att få tillräckligt med inflytande för att lossa bultarna.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Eftersom bromsok sitter fortfarande bromsledningen, stödja bromsok med en bit ståltråd eller snöre så det finns ingen vikt på bromsledningen, vilket potentiellt skulle kunna skada den.
5

Drag av rotorn rakt ut av navet. Om den är frusen på från rost och smuts, knacka försiktigt från baksidan med en gummiklubba för att frigöra det.
6

Torka den nya rotorn off med broms renare. Skjut in den nya eller återuppstod rotorn på hjulbultarna. Skjut bromsok över rotorn. Sätt i och dra bromsok bultar. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125395.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.