Färgtyper för bilar

Ända sedan början av bilindustrin, har bil målar varit en stor affär av att sälja bilar. De första färgerna lämnade bilarna med en klassisk, matt finish och färgpaletten bestod främst av jordfärger. Med framsteg inom teknik, har nya färger skapats med en mycket större färgpalett. Dessa färger lämnar även fordon med en glänsande glans. Nitrocellulosa Automotive Paint

Nitrocellulose billackskvalitet introducerades på marknaden i början av 1920-talet. Färgen är skapad från renat träcellulosa och sedan dränkts i syra, salpetersyra och svavelsyra. Tyvärr är färgen inte särskilt effektiv, det tar en lång tid att torka och sällan tål elementen. Också, på grund av miljöregler, är nitrocellulosa minskar i popularitet på grund av de kemikalier som avdunstar till luften under torkning.
Akryl Automotive Emalj

akryl emalj inte är en populära bilfärg. I själva verket är det sällan används på kommersiella bilar eller fordon produktion. Vanligtvis används det som en finish i showroom fordon som ursprungligen målade med emalj. Kostnaden är låg och det slutliga utseendet är ganska tråkig jämfört med andra billacker.
Akryl Automotive Lack

akryl lack användes på 1960-talet och på Rolls Royce till 1980-talet. Thinner blandas med akryllack, vilket lämnar ett pigment på bilen när det avdunstar. För att upprätthålla den blanka utseendet på akryllack, måste färgen poleras ofta. Eftersom färgen är snabbtorkande och lätt att reparera, är det mest populära valet av auto färg bland amatörer.
Isocyanate Paint

Isocyanate färgen har använts sedan 1970-talet. Bättre känd som två-pack, har färgen vunnit stadigt popularitet sedan dess. Nästan alla moderna bilar idag har målats med en två-pack klarlack. Färgen torkar snabbt och kräver färre rockar. Putsning behövs inte, eftersom glans föreligger omedelbart efter torkning. Finishen är extremt tålig. Trots den utmärkta utseende och glans den ger, är isocyanat måla mycket giftigt. Endast kvalificerad personal bör använda färgen. Hela kroppen redskap och masker andning behövs som inandas ångor kan visa sig ödesdigert. Sedan 1960 Addera Metallic Flake Paint

har metalliclack varit populärt. Flingor av aluminium läggs till färger och sedan blandas och tillsätts till fordonet. Efter torkning klarlacker tillsätts och bilen poleras. Flakes ger en glänsande, gnistrande effekt på grund av reflektionsförmåga.
Pearl Flake Paint

Liksom metallic flake färg, förlitar pärlemorskimrande flake färg även på aluminium flingor för att uppnå den önskade titta. Pärlemorskimrande är en ganska ny färg, infördes i mitten av 1990-talet. En solid basfärg tillsättes till bilen följt av ett "se-genom" skikt innehållande metallflingor och sedan en klar topplack. Pearlescent flake färg är populär för sina "färgskiftande förmågor." Då såg från vissa vinklar och beroende på hur solljuset träffar den, verkar det att ändra färger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127504.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.