DIY: BMW Tie Rod Replacement

parallellstaget på en BMW är en viktig del i fjädring och styrning. När dragstängerna, eller när de är böjda från att vara i en olycka eller ens från daglig användning, kan de orsaka problem med styrningen. Skadade eller slitna dragstänger bör ersättas för att garantera din BMW är säker. Liksom de flesta fjädringskomponenter, ersätter dragstängerna på en BMW är en relativt engagerad process, men en som kan åstadkommas av ägaren med rätt verktyg och förhållningssätt. Tänk på att när du byter din dragstänger upphävandet kommer att behöva anpassas. Om du inte har en inriktning maskin och kunskapen att använda den, måste detta ske genom en anpassning butik. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Pickle gaffel /dragstångsförlängningar separator
Open-ended skiftnycklar
Låsplattorna
Låsringar
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på en plan, jämn yta. Lossa muttrarna på framhjulen. Höj framför bilen med en domkraft och sänka den ordentligt på ett par pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
2

Ta bort muttern på kulleden i slutet av dragstång närmast navet. Tryck kulleden ur suspensionen med en ättikslag gaffel (en stor metall gaffel) eller med en dragstång avdragare genom att placera verktyget mellan kulleden och fjädring och nyfikna kulleden nedåt.

3

bort metallringen på dammskydd som skyddar den inre änden av dragstång, med en tång. Böj tillbaka fliken på låsplattan som hindrar dragstången muttern från svarvning och lossa. Lossa muttern i änden av dragstång med en öppen nyckel. När du vrider på muttern, kommer hela styrstaget vända och lossa. Fortsätt att vrida den tills den är ogängad från BMW.
4

Montera en ny låsplatta i stället för den gamla plåten. Kontrollera att den strecksats på baksidan av plattan låses fast i plåt. Träd den nya styrstag i bilen. Du kan behöva hålla låsplattans med andra handen för att hålla den på plats medan du installerar det nya styrstaget. Dra åt parallellstaget genom muttern i änden av det med en öppen ände skiftnyckel. Böj ner fliken på låsplattan så att den vilar mot en av de flata sidorna av styrstag muttern.
5

Skjut gummi dammskon tillbaka över den nya styrstag. Med ett par eller tång, klämma metall låsringen ordentligt runt dammskon att säkra det på plats. Trä de två låsmuttrarna på slutet av den inre styrstag, säkerställer att den större installeras först. Montera yttre styrstag genom att trä den på inre styrstag.
6

Justera längden på dragstången genom att vrida den yttre styrstag in eller ut tills det är ungefär samma längd som det gamla en, dra sedan åt låsmuttrarna.
7

Träd den nya kulleden på änden av dragstången. Sätt i ena änden av kulleden i suspensionen. Installera en ny låsmutter på kulleden och dra åt den till 33 pund-fötter med en momentnyckel.
8

Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen. Sätt tillbaka hjulen och sänka fordonet till marken. Nu är du redo att få uppskov linje omedelbart.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126863.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.