Motorblocket Mått

Motorer kommer i alla olika former och storlekar. Att känna din motor grundläggande mätningar kan hjälpa motoridentifikationsnummer, diagnos av förslitning och skador, och huruvida eller inte en del av en motor kommer att passa en annan. Du behöver bara några grundläggande verktyg för att mäta motorns dimensioner, det viktigaste är inne /ute dial bromsok och en insida-mätning snap-mätare. Dessa mätningar brukar tas på en avskalad motorblocket. En bra motor bygga börjar med kunskap, så får ut ditt anteckningsblock och penna innan du vidrör checkhäfte. Utanför Mått

Block längd mäts typiskt från transmissionen bell-bostäder mount till vattenpumpen eller transmissionskåpan mount. Bredd tas från kanterna av de blockformade-to-head passytor (däck) på ömse sidor och höjd tas från oljetråget monteringsfläns till den översta spetsen av cylinderhuvudet däck. En precision måttband är bäst här.
Deck Höjd
p Detta är en av de mest avgörande dimensionerna av någon motorblocket och är tagen från mittlinjen av vevaxel huvudlager till däck. Deck höjd bestämmer höjden av cylinderhålen, som är den primära indikatorn för motorns deplacement. Du kan använda en åtgärd precision band här.
Bore

Detta är diametern cylinderborrningarna mätt ca 1/2 tum ner från däckyta. Du kommer att vilja ta din cylinderloppet här eftersom det är nedanför åsen som utvecklas på slitna motorer. Använd en stor fjäderbelastad, inuti hålet snap-mätare här, cylindrar avsmalnar ned något mot botten, vilket gör in-det-själv bar mätare både felaktiga och besvärliga
Övriga håldiametrarna
.

Mät insidan av de viktigaste hålen (hålen där vevaxeln sitter när de huvudsakliga caps är installerade), kamaxelns borrningar bärande och kamaxelns borrningar Låglyftare med en insida håltolk.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127225.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.