Hur man installerar ett insugningsrör på en 3,1 liters V6 1196 Oldsmobile Ciera

General Motors släppt en medelstor bil, med titeln Cutlass Ciera, under dess Oldsmobile märket 1982. Delar samma plattform som GM: s Buick Century, Buick 9000 och Chevrolet Celebrity, var Ciera en av tre Cutlass modeller tillgängliga för konsumenterna på 1980-talet. Den Ciera kom standard med en rak fyrcylindrig motor, men köparna kunde uppgradera till en V-6 motor. Den 3,1-liters V-6, betecknad L82, blev tillgänglig som ett alternativ i 1994. Ström bedömdes vid 160 hästkrafter med 185 mul-pounds av vridmoment. Byta insugningsröret kan lätt göras hemma. Saker du behöver
Motor avfettningsmedel
Packning Wrench skrapa
ställa
Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Handskar
Visa fler instruktioner
Borttagning

1

Skruva loss skruven som håller den negativa anslutningen på batteriet i Ciera motor. Ligger på förarsidan, kommer koppla denna port stoppa all elektrisk ström, vilket möjliggör säker underhåll på elektrisk utrustning.
2

Placera en tom vätskebehållare under radiatorn i L82 motorn. Ta bort kylarens filler. Ta bort avtappningspluggen underifrån kylaren och låt all vätska att helt rinna in i behållaren. Ersätt denna kontakten när du är klar.
3

Tag alla kablar och ledningar som fäster till insugningsröret locket så att det är minimal förvirring när återansluter dessa delar. Koppla bort alla dessa sladdar och skruva av bultarna som håller insuget på plats på motorns blocket. Lyft grenröret från blocket.
4

bort bränsleledningarna från rälsen och injektorer noggrant för att undvika läckage. Anslut dessa rader, när de avlägsnats, med något litet och tunt, såsom golf tee, för att stoppa ytterligare läckage på motorblocket. Torka bort eventuellt bränsle som trängt ut med en trasa.
5

Ta bort eventuella kvarvarande hårdvara delar som hindrar gamla insugningsröret tas bort från motorblocket. Ställ dessa delar och deras hårdvara åt sidan för senare användning.
6

Unbolt skruvarna som håller grenröret fabriken intag på plats. Lyft denna pjäs från motorn för att komma åt grenrörspackning nedan. Använd en platt skruvmejsel för att bända packningen från motorblocket. Kasta den gamla packningen.
7

Skrubba ytan på motorblocket noggrant med motor avfettningsmedel och linneduk. Detta område skall vara så ren som möjligt innan du installerar det nya grenröret och packningen.
Installation
8

Coat toppen och botten av den nya insugningsröret packning med en kemisk tätningsmedel så att den binder ordentligt till motorblocket. Placera den på motorblocket så att alla hål linje med cylindern flänsar.
9

Sänk nya insugningsröret på plats så att den vilar stadigt på toppen av det nya grenröret packningen och alla hålen radas upp perfekt. Hand skruva bultarna på plats och sedan använda en momentnyckel för att tillämpa 23 foot-pounds av trycket till dessa bultar.
10

Sätt tillbaka alla delar som hindrade avlägsnandet insugningsrören. Återanslut alla bränsleledningar och elledningar till motsvarande delar.
11

Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren genom påfyllningshålet upptill. Sätt på tanklocket när du är klar.
12

Anslut den negativa anslutningen på batteriet och starta motorn på din Ciera. Ta del av eventuella läckor som inträffar nära den nyinstallerade grenröret. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131446.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.