Hur Byt växellådsolja i en Jeep

Byta växellådsolja i de främre och bakre differentialer för din Jeep är en viktig förebyggande underhåll procedur för att säkerställa korrekt smörjning till axelväxlar. Referera till rekommenderade underhållsplan för din Jeep för hur ofta byter växellådsolja, och hänvisar till vätskor specifikationerna delen av schemat för rätt mängd och rätt växellådsolja vikt. Det finns några olika axlar som används på Jeeps med en liten variation i förfarandet för att byta växellådsolja, men oftast stegen är mycket lika. Saker du behöver Sida 2 bil rampsFloor jack2 jack standsCreeperOil fånga pan2 flaskor (per axel) av växellådsolja (se flytande specifikationer) RTV svart Permatex gasket3/8-inch enhet 1/2-tums socket3/8-inch drive ratchetRubber dead-blow malletGasket scraperBottle pumpBrake ren sprayShop ragsSlotted screwdriver3/8-inch drive momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Drive framsidan av jeep på bilen ramper på nivå marken. Lyft baksidan av jeep med en domkraft och två pallbockar. Placera höjden på pallbockar så de sloka Jeep något lägre än bilen ramper. Detta kommer att positionera axlarna av den jeep med en liten vinkel så att växellådsoljan att ordentligt rinna från differentialhuset.
2

Crawl under jeep med all utrustning. Placera pannan oljan fångsten under differential.
3

Ta växeln oljepåfyllningspluggen på differential omslaget. Olika axlar på Jeeps använder olika metoder för olje pluggen. Vissa använder en magnetisk, gängad plugg med en fyrkant som en 3/8-tums spärrnyckel kan användas för att ta bort den. Övriga axlar använder en gummi plugg som helt enkelt kan bändas bort med en skruvmejsel.
4

Använd Ratchet och uttaget för att ta bort alla skruvar från differential lock, med undantag för den översta. Lossa den övre skruven enbart men ta inte bort det.
5

Tryck på differential lock med en gummi dead-slag hammare för att bryta förbindelsen med den gamla RTV Permatex packningen på anliggningsytorna på axeln och locket. Ansök försiktig: När förseglingen bryts loss, kommer växeln oljeutsläpp och splatter snabbt in oljan fångsten pan. Låt växellådsolja att grundligt rinna ur differentialen. Ta bort den övre bulten att ta bort locket.
6

Spray växlarna inne i differentialen med broms renare och inspektera ringen tänder, spindel och kugghjul, och locker (om tillämpligt) för onormalt slitage eller trasiga splines.
7

tillåter bromsen ren spray för att rinna av ordentligt och linda växlarna i differential med en trasa för att skydda dem från föroreningar när du rengör anliggningsytan på axeln.

8

Rengör differential lock med broms rent ordentligt, och torka den ren och torr med en ny butik trasa.
9

Skrapa gamla RTV Permatex packningen från anliggningsytorna på differential lock och axeln med hjälp av en packning skrapa. Skrapa noggrant eller att den bakre änden kan läcka.
10

Pressa en kontinuerlig 1/4-tums sträng av den nya RTV Permatex packningen på passyta hos den differentiella locket. Var noga med att inte komma för nära innerkanten av passytan och omger varje bult hål med RTV.
11

Sätt tillbaka locket på differentialen försiktigt och sätt tillbaka bultarna. Dra åt bultarna i en alternativ mode (kors och tvärs) med momentnyckel inställd på 30-foot pounds och uttaget. Låt RTV tid att härda (se instruktionerna på tuben).
12

Fyll differentialen med växellådsolja och en flaska pump genom växellådsoljan fylla hålet tills det börjar sippra ut något ur av oljan fylla hålet. Byt oljepåfyllningsskruven
13

Sänk den bakre delen av Jeep till marken, sedan backa bort från bilen ramper. Parkera på plant underlag och krypa tillbaka under Jeep. Ta bort oljepåfyllningsskruven och sedan kontrollera och justera nivån igen.
14

Upprepa proceduren för den andra axeln om så önskas innan den sänks, kontroll och sedan justera oljenivån i växellådan.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124670.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.