Definition av ett fjädringssystem

Alla bilar har någon form av fjädringssystem, även golfbilar. En suspension har tre viktiga jobb: att hålla bilens ram från att dra på marken, för att kontrollera kroppens rörelser under kurvtagning och styra hjulrörelsen över brister i vägen. Suspension design är en komplicerad vetenskap - mycket nära art - i sin subtilitet, komplexitet och variation. Delar

Ett upphängningssystem består av fem grundläggande delar: däck, hjulnav (Styrspindlar på styraxeln), fjädrarna (som bär tyngden av bilen), kontroll arm eller armar ( vilken länk hjulnaven, styrspindel eller axel till chassit) och spjällen (aka stötdämpare som bromsar rörelsen av fjädring och hämmar fjädrarna "naturlig tendens att svänga).
Fjädring Kategorier

Avstängningar delas in i två grundläggande kategorier: beroende och oberoende. A beroende upphängningslänkar hjulen på båda sidor av bilen med någon form av fast eller flexibel axel, så upphängningsrörelse på ena sidan av bilen påverkar direkt den andra sidan. Oberoende suspensioner använda en av flera olika konfigurationer för att hålla rörelse på en sida av bilen från att påverka den andra sidan. Generellt beroende suspensioner är billigare att bygga och ingenjör, men oberoende upphängning ger bättre hantering (speciellt över ojämna vägar med hög hastighet) och en mer komfortabel körning.
Beroende typer

Beroende suspensioner kommer i två grundläggande smaker: den "live" axel (vilket innebär att den har en differential för överföring av makten, som i de flesta bak-hjulsdrivna bilar och lastbilar), den "döda" axel (som bara tjänar till att stödja vikten av en FN-driven änden av en bil, som på baksidan av en front-wheel-drive bil). Dead axlar finns i några olika varianter, inklusive twist-beam delvis oberoende axel. Vridstag axlar utnyttjar ett rör-i-ett-rörkonstruktion. Det yttre röret ansluter till hjulnaven och fjädrar, och det inre röret håller de yttre rören tillsammans. Detta gör de på var sin sida att agera lite mer självständigt än en solid död axel skulle tillåta.
Sidoarm Avstängningar

flesta styrsystem använder någon form av lateral -arm (vilket innebär att kontrollarmen sticker ut vinkelrätt mot rambalken, mot hjulen) oberoende upphängning. Det finns flera olika typer av lateral-arm suspensioner, men de två vanligaste är dubbel-A-arm och MacPhereson staget. Dubbel-A-arm suspensioner kallas så eftersom de använder ett par (övre och nedre) av A-formade styrarmar för att ansluta chassit och hjulnavet. MacPhereson strut suspensioner ersätta övre länkarm med en strut, som är en kombination styrarm, våren och stötdämpare. Strut suspensioner är lättare och billigare att bygga, men i allmänhet inte hantera liksom en riktig dubbel-A-arm.
Avslutande /Ledande Arm Avstängningar

Trailing /Ledande-arm suspensioner använda en styrarm kopplad till chassit, antingen framåt av axeln (bakre arm, används för många bakre suspensioner), eller bakom axeln (ledande-arm, används för att styra främre axeln på många fyra- hjulsdrivna bilar). Avslutande /leda-arm upphängningar är den längsgående motsvarigheten lateral-arm upphängningar, en fyra-eller fem-link fjädring används en övre och undre styrarm (som dubbel-A-arm), och en singel-bakre-arm (aka "truck arm") upphängning använder en enda länk för att ansluta chassi och axel (liknar MacPhereson strut). Truck-arm upphängningar erbjuder inte kontroll av en fyra-eller fem-länk, men som ändå är lämpliga för många levande-axliga tillämpningar, Nascar lager-vagnbyggare föredrar lastbilen-armen suspension för sin lätta vikt, hållbarhet och enkelhet. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126687.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.