Hur man kan förbättra Lexus RX 300 Gas Mätarställning

Lexus RX 300 är en liten lyxig SUV med fyrhjulsdrift och en kraftfull sexcylindrig motor. På grund av sin mindre storlek RX 300 är nära toppen av sin klass när det gäller bränsleekonomi. Men precis som alla andra fordon, det finns saker du kan själv göra för att se till att du får de maximala miles per gallon från din Lexus. Saker du behöver
Goda körvanor
ringtryckmätaren
Lexus RX 300 instruktionsboken
Lexus certifierat servicecenter
Visa fler instruktioner
1

Undvik hård acceleration. Lexus RX300 har en kraftfull 6-cylindrig motor och ger bra acceleration för en liten SUV. Dock kommer köra i ett alltför aggressivt sätt minska bränsleförbrukningen avsevärt.
2

Drive hastighetsgränsen. Lexus är känt för att smidigt ridning fordon med utmärkt exteriör brusreducering. På grund av detta finns det mycket liten känsla av hastighet och det är lätt att överskrida hastighetsgränsen. Med ökad hastighet kommer ökad bränsleförbrukning. För att få maximal miles per gallon, överväga att använda farthållaren när det är möjligt.
3

Kontrollera att däcken på din RX 300 är ordentligt pumpade. Konsultera din bruksanvisning för de rekommenderade inflationstryck och kontrollera dina däck med en ringtryckmätaren gång per månad. Körning på ramen pumpade däck har uppskattats att minska bränsleförbrukningen med så mycket som 10 procent. Dessutom kör med en under uppblåsta däck (s) kan töja AWD-systemet och ytterligare minskar gas körsträcka.
4

Har din Lexus RX 300 servas vid rekommenderade intervall för dina körförhållanden. Konsultera din instruktionsbok för underhåll schema och följa det noga. Hålla sig till tillverkarens föreslagna serviceintervall kommer att hålla din Lexus i bästa skick och se till att motorn fungerar effektivt, och därigenom öka gas körsträcka.
5

Bär inte en massa onödiga objekt. Eftersom RX 300 erbjuder stor lagringskapacitet, kan du frestas att bära runt en hel del punkter. Den sammanlagda vikten av överskjutande påsar, väskor och andra föremål kan lägga upp, placera onödig belastning på motorn och minska bränsleförbrukningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124550.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.