Vad är en förgasare stötdämpare ?

En stötdämpare är en enhet som skapar friktion för att styra rörelsen . Det kan möjliggöra snabba eller långsamma rörelser , beroende på riktningen av ett objekt . Till exempel används det på dörrar för att reglera hur de öppnar och stänger . En förgasare stötdämpare fungerar på ett liknande sätt genom att styra hur ett fordons gasreglage öppnas och stängs . Kännetecken

En stötdämpare är vanligtvis belägen på den vänstra främre hörnet av fordonets förgasare . Det är cylinder - formad och tillverkad av metall . En lång skruv , med metall spolar lindade runt det , löper genom mitten av cylindern .
Syfte

En förgasare stötdämpare förhindrar att motorn bromsar för snabbt . Den består av en cylinder, fjäder och en axel som är ansluten till gasreglaget. När en förare trycker ned gaspedalen gäller fjädertrycket på axeln , orsakar det att stänga gasreglaget sakta . Denna rörelse gör det möjligt för fordonet att återgå till standby- smidigt och förhindrar utsläpp av höga nivåer av kolmonoxid. Utan stötdämpare , skulle gasreglaget stänga abrupt , vilket kan medföra att motorn stannar på grund av en plötslig minskning i hastighet .
Undantag

Enligt John Enyeart , vd för Pony Förgasare , är det primära syftet med dashpots på bilar med automatisk växellåda för att reglera utsläppen och inte styra motorn jämnhet . Följaktligen är de inte alltid nödvändigt för att ett fordon ska kunna köras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127030.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.