Varför bromsbackarna slits ojämnt?

Ojämn pad slitage indikeras när en dyna bär snabbare än den motsatta pad på samma tjocklek. När en pad kontakt bromsytan med mer tryck än det andra, ojämn bromstryck kan resultera i ojämn förslitning, stark värme eller dyna misslyckande. När inspektera bromsbelägg för att bestämma återstående livslängd, alltid inspektera båda dynorna för att avgöra om ojämnt slitage sker. Broms ytskador

Road skräp fångas i ett bromsbelägg eller slående rotorn kan Jigg ytan av metallen. Skölpen sedan skalar bort bromskloss material under varje rotation under bromstryck. Om en av bromsklossarna indikerar betydligt mer slitage än den andra, inspektera bromsytan för att avgöra om skadan verkligen föreligger. Om otillräcklig metall återstår att tillåta bromsrotorn resurfacing, byt rotorn.
Rotor Warping

Rotor skevhet är ett resultat av överdriven värmeskador. Stark värme gör att metallen bromsytan att böja och böja. När man bromsar, har bromsbeläggen inte jämnt tryck mot den skeva ytan. Dunkande och pulserande är potentiella indikatorer på skeva rotorer. Ojämnt slitage resultat när dynorna träffar ytan utan att hålla kontakt. Rotorn bör återuppstått, om möjligt. Dock bör en mycket skeva rotor bytas helt.
Bromsok Korrosion

Sliding bromsok är den vanligaste bromsoket tillgängliga. Tjockleken funktioner genom att trycka en dynan mot bromsytan medan bromsoket glider för att trycka den andra dynan mot den motsatta ytan. De slide inlägg är skyddade med smörjning och gummistövlar. Om vatten, kemikalier eller skräp in i bagageutrymmet, bromsar korrosion eller förhindrar glidverkan. Insidan pad kan slitas ojämnt om bromsok inte tillåter den yttre pad att ta kontakt. Om bromsok väcks i fastspänt läge, kan den yttre pad slå bromsytan kontinuerligt, vilket orsakar snabbare förslitning. Renovera eller byta bromsok om bilderna är skadade.
Feljusterade Skjutmått och rotorer

bromsrotor är utformad för att klämmas jämnt på båda sidor samtidigt. Om tjockleken är i linje i en vinkel ovanför rotorn, kommer den främre delen av en dyna bäras, medan baksidan av den andra kommer att visa tecken på slitage. Likaså om rotorn inte sitter på klacken inlägg ordentligt - oftast på grund av skräp fastnar mellan rotorn och navet, eller hjulet väl och rotor - rotorn kommer att sitta i en vinkel inuti bromsoket. Bromsbelägg visar ojämnt slitage indikerar vinklade bromsning bör ha bromsok och rotor sittplatser inspekteras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132115.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.