Förhindra att oljeslam i en Chrysler 2.7L Motor

Den 2,7-liters motor tillverkad av Daimler Chrysler gjorde ett namn för sig själv, och inte på ett bra sätt. Motorn, som användes i Chrysler Concorde och Dodge Intrepid, bland andra modeller, var ökänd för katastrofala motorbortfall som en följd av olje-slam. Att ha ett motorbortfall är inget att skratta åt, särskilt när det oftast kan undvikas med förebyggande underhåll. Saker du behöver
Mekaniska färdigheter (eller mekaniker) katalog Syntetisk olja
Oljefilter
Vattenpump
Kamrem
Visa fler instruktioner
1

Ändra ditt tänkande om underhåll av fordon. Vi har alltid lärt att inte reparera saker som inte har brutit. Detta är bara inte fallet när det gäller att förhindra olja slam i din motor. Tanken är att utföra underhåll innan problemen inträffar snarare än att vänta på ett problem att uppstå.
2

Använd den bästa bensinen som du har råd att köpa. I dessa ekonomiska tider, är det lätt för människor att bara gå med den billigaste gas vid pumpen. Problemet är att lägre kvalitet bränslen har mer föroreningar och föroreningar än högre grad petroleum. Detta leder till mer filth i din motor och ökar risken för slam utvecklas. Om du har råd att köpa en premium bränsle, gör det.
3

byta olja ofta. Chrysler har förändrats de rekommenderade oljebytesintervaller flera gånger, och det är fortfarande för hög för 2.7L motorn. Vänta inte tills 5000 miles för att byta olja. Detta är en motor som har en historia av problem oljeslam, och extra försiktighet bör vidtas för att förhindra det. Det innebär att byta olja varje 3000 miles eller var 3 månader, vilket som kommer först.
4

Byt till syntetisk olja. Det är viktigt att använda en äkta syntetisk olja, såsom Castol eller Mobile One. Dessa oljor kan kosta mer, men det är renare och lättare att arbeta in i trånga utrymmen i 2.7L motorn. Använda syntetisk olja kommer också att bidra till att rensa bort all smuts som var kvar av din gamla motorolja.
5

Ändra din vattenpump och kamrem på en regelbunden basis. Det är där problemet i steg 1 är verkligen kritisk. De flesta människor skulle aldrig tänka på att ändra en vattenpump innan det finns ett problem med det, men om din pump börjar läcka kylvätska i din olja, kommer du att utveckla slammet innan du vet vad som hände. Ibland pumpen utvecklar en läcka på egen hand, eller andra tider kamremmen gör paus och skada pumpen. För att förhindra att dessa problem leder till olja slam, bör du ersätta din kamrem och vattenpump var 75.000 till 100.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124338.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.