Vilka är fördelarna med en momentomvandlare?

Mer än tre fjärdedelar av alla personbilar som produceras idag har automatiska växellådor, och nästan alla av dem har momentomvandlare. Fördelarna med en momentomvandlare är väl dokumenterade, om något missförstådd. Bekvämligheten

momentomvandlare tillåta en bil att starta och stoppa utan att användaren behöver. Det är denna funktion som gör en automatisk riktigt "automatisk", och den främsta anledningen till att momentomvandlare används.
Momentförstärkning

i ögonblicken före full ingrepp, momentomvandlare fungera som ett slags kontinuerligt variabel transmission. Detta moment multiplikation innebär att ett fordon så utrustat kan accelerera snabbare och smidigare än en med en koppling. Eftersom momentomvandlare är mycket tung
Svänghjul Effect

, de tenderar att fungera som ett slags tröga svänghjul. Detta svänghjul effekten innebär att fordon med momentomvandlare har en jämnare tomgång och jämnare drift än koppling bilar.
Oändlig Slippage


till en punkt, kan en momentomvandlare halka nästan obestämd tid utan att skadas. Detta jämför skarpt med en manuell växellåda tendens att bränna kopplingar om de tillåts att glida alltför mycket.
Vätskebehållare

momentomvandlare rymma flera quarts av transmissionsolja, och kan hjälpa att minska överföringen överhettning genom att tillhandahålla en källa av kall vätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126300.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.