Skäl för att förlora Tire Pressure

Att hålla dina däck ordentligt pumpade med rätt lufttryck är en viktig del av bilens underhåll. Däck som har rätt lufttryck håller längre, bidra till att rädda gas, förbättra fordonets hantering, och kan minska antalet olyckor. Tyvärr ingenting varar för evigt, inte ens luft i däcken. Många skäl finns till varför däcken kan förlora lufttryck, inklusive natur-och olycksfall. Punkteringar

Ett däck-trycket påverkar punktering kan uppstå när du kör över små vassa föremål såsom spikar, skruvar, nubb eller bitar av glas. Den taggiga posten kommer normalt orsakar ett hål i däcket och slangen. Den penetrerande objektet fungerar som en ineffektiv plugg. Ett punkterat däck kan descreasen i tryck märkbart efter några dagar eller timmar och förbises av en förare. För att fixa en punktering. du måste ta bort den vassa föremål och patch däcket.
genomträngning

Däcktryck minskar naturligt på grund av genomträngning, vilket är processen att luften går igenom minut öppningar som finns i däcken. Kalla och varma temperaturer påverkar också däcktrycket. Däcktryck minskar vanligtvis mer under varmt väder än i kallt väder. Under kallt väder, kan däcktrycket minskar med 1 eller 2 kg. en månad och vid varmt väder däcktryck kan minska med ännu mer.

I genomsnitt för varje 10 graders förändring i temperatur, lufttryck förändras med 1 Ib per kvadrattum. Eftersom temperaturen mellan vinter och sommar kan variera med så mycket som 50 grader, kan däcktrycket fluktuera med så mycket som 5 kg. per kvadrattum i ett år.
överuppblåsning

Däck komma med specifikt rekommenderat lufttryck som ger en mjuk gång, hantering och korrekt bränsleeffektivitet. Det är bäst att ägna stor uppmärksamhet åt när du lägger luft till dina däck. Overinflating däck långt utöver det rekommenderade lufttrycket kan negativt påverka hjulen. Överuppblåsning kan få fordonet att hantera felaktigt och även orsaka ett däck exploderar.
Långsam läcka

däcktryck kan minska genom en långsam läcka, till följd av en rad olika faktorer. Ibland kan du köra över något så litet att det lämnar en mikroskopisk hål som du inte kan se. Läckande eller felaktig luftventiler som inte riktigt behålla luften kan orsaka en långsam läcka. Inte bilkörningen under lång tid kan orsaka däcken minskar i lufttrycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127099.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.