Hur vill kolla Automatisk växellåda Vätskor i GM Automobiles

Automatic-transmissionsolja (ATF) är en specialiserad olja som ger smörjning för ventil drift och processer redskap i en automatisk växellåda. Kontroll av överföring lösningen på din GM fordon inte bara håller vätskenivån korrekt men också är ett viktigt diagnostiskt verktyg (reparera en sändning kan bli kostsamt). Det finns ingen särskild skillnad mellan överföring i en GM-bil och överföringar från andra tillverkare, enligt mekaniker Tyler Irving, därför processen för kontroll av automatisk transmissionsolja blir densamma oavsett fordonets märke och modell. Saker du behöver
Bruksanvisning
pappershanddukar
Visa fler instruktioner
1

vända bilen på och placera foten på bromspedalen. Flytta växelspaken genom varje växellägen sedan placera den i "Park." Låt motorn gå på tomgång medan du kontrollera vätskenivån.
2

Lyft upp huven på bilen.
3

Lokalisera transmission-vätska mätstickan, vilket är kortare än oljemätstickan och kan ha en etsad etikett. Överföringen-vätska mätstickan är ofta belägna vid sidan av motorblocket. Om du inte kan hitta den, kontrollera bruksanvisningen för din bil.
4

Dra ut oljestickan ur pannan och torka av med en ren pappershandduk.
5

Sätt tillbaka mätstickan i pannan och dra ut den en andra gång.
6

Undersök oljestickan för att bestämma nivån på din automatisk transmissionsolja. En överföring som fungerar korrekt kommer att läsa hela.
7

Sniff oljestickan. Om det avger en bränd lukt, kan din överföring behöver service.
8

Sätt några droppar av vätskan på en ren pappershandduk. Låt det sitta i 30 sekunder. Om vätskan sprider ut, är det ATF böter. Men om fläcken inte sprider och är en mörkbrun färg, har vätskan oxideras och kommer att behöva ändras.
9

Lägg automatisk-växellåda vätska vid behov, enligt anvisningarna i bruksanvisning.
10

tillbaka oljestickan och stäng huven. Stäng av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125885.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.