Hur du ändrar Vindrutetorkare på en Pontiac Vibe

Vindrutetorkare är en viktig del av alla fordon, inklusive Pontiac Vibe. Vindrutetorkare hålla regn, insekter och andra främmande föremål från din vindrutan så att du kan se vägen och färdas säkert. Vindrutetorkare normalt gjorda av gummi och slits ut med tiden. Du måste byta ut torkarbladen när de slutar rengöra vindrutan effektivt. Byte av knivar på din Pontiac Vibe kan göras snabbt med bara några få punkter. Saker du behöver
blad Vindrutetorkare
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Läs igenom bruksanvisningen på Biltema för att avgöra vilken storlek och typ av torkarblad bilen tar. Manualen ska bryta ner delar av fordonets år och typ, så matchar din information till önskad torkar storlek.
2

Undersök din befintliga vindrutetorkare för att bestämma vilken typ av fastsättning bladet tar. De flesta bladen kommer med några olika typer av bilagor för att göra ersätta dem lättare. Din Pontiac Vibe bör använda en bifogad tryck klämma för att montera dina knivar, så väljer den här typen av paket. Addera 3

Dra armen vindrutetorkaren bort från vindrutan på din Vibe. Torkarbladet armen kommer att komma upp från vindrutan och sitta i luften i en vinkel.
4

Ta det befintliga torkarbladet bort från armen. Bladet bör ha en bilaga som du kan ta bort enkelt med en skruvmejsel. Sätt in den platta änden av din skruvmejsel i torkarbladet och pressa den lilla fliken inne. Lossa denna flik bör tillåta bladet att komma rätt off.
5

Byt ut det gamla torkarbladet med den nya kniven. Den nya torkarbladet ska glida på armen och fäst ordentligt med den nya bilagan.
6

Skjut torkararmarna tillbaka ner på vindrutan och slår torkarna på att se till att bladen är ordentligt fastsatta. Om de är lösa, driva dem tillbaka ordentligt och se till att de bifogade filerna är täta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124361.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.