Turbo Motor Skötsel och underhåll

Jämfört med sina sugmotor kusiner, turbomotorer är Thoroughbredracehorses. Dessa motorer kräver allt underhåll och skötsel av mindre gutsy kraftverk men har några speciella krav. De höga värmelaster och trycksatt VVS i en turbomotor innebär att slutanvändaren måste betala lite mer uppmärksamhet till mekaniken för att behålla ursprungliga nivåer av kraft och pålitlighet. Smörjning

Vikten av god olja i en turboladdad motor helt enkelt inte kan överskattas. Även konventionella motorer kan komma undan med smörjning som gör ingenting men hålla saker slick, är oljan i en turbomotor som ansvarar för både smörjning och kylning av turbon själv. Den höga värmen påträffas i turbon s lager kommer snabbt att börja laga de föroreningar som finns i alla konventionella motoroljor, vilket slam och motorhaveri.

Användningen av fullständiga syntetisk olja är en dyr men nödvändig försiktighetsåtgärd, och ett bra investeringar i livslängd. Använd alltid en fullständig syntetisk, och växla till en om du inte använder det redan. Turbomotorer som har körts med konventionella oljor bör få en fullständig olja flush och ersättning så snart som möjligt. Syntetisk olja är förmodligen den enskilt bästa du kan göra för din turbomotor.
Fueling

Turboaggregat lägger mycket stress på bränslesystemet, så dess underhåll vara på toppen av din lista. Det är aldrig en dålig idé att köra ett renare bränsle systemet i någon bil på en regelbunden basis, men turbomotorer är särskilt känsliga för störningar och oegentligheter i bränsletillförseln. Använda en kvalitet injektor renare på vartannat tank kommer att hålla saker rena och klara, som kommer att ändra din bränslefilter minst var 40.000 miles.
Cooling

Turbo motorer producerar mycket värme, så det är viktigt att deras kylsystem kan kasta det. Spola kylsystemet minst var 20.000 miles, och alltid använda en kvalitet frostskyddsmedel. Det är värt att minnas att frostskyddsmedel innebär mer än att förhindra frysning, utan också smörjer kylsystem delar och hjälper till att förhindra värme-inducerad läckage. Ett effektivt kylsystem är särskilt viktigt på bilar som har en vattenkyld turbo. Redline Oljor gör ett utmärkt kylvätsketillsats heter Water Wetter, vilket kan minska kylvätsketemperaturer med upp till 30 grader på en varm dag. Addera Läckor

trycksatta intag system många turbomotorer kommer att utveckla små läckor över tiden, som läcker ut laddtryck och kostnader makt. Kontrollera efter läckor genom att spruta såpvatten runt gummikoppling av din motor turbo-till-insugningsrör kanalisation medan motorn är igång. Bubblor indikerar en läckande, vilket bör behandlas skyndsamt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125400.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.