Hur man laddar ett Yuasa Battery

Yuasa tillverkar batterier för en mängd olika tillämpningar, inklusive industri, marin, bil, motorcykel, golfbil och hjul mobilitetstillämpningar fordon. Batteri-laddning detaljer, såsom exakta aktuella inställningar, kommer att variera beroende på specifikationerna för varje batteri. Smärre detaljer åt sidan, är den övergripande processen nästan densamma för alla Yuasa batterier. Saker du behöver
12 volt, 900 mA laddare
Voltmeter
Wire-borste
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Identifiera batteriet genom att hitta dess modellnummer. Använd detta nummer för att lokalisera batteriets specifikationer i Yuasa Battery Program och specifikationer manuella. Notera ampere-timmars värde för batteriet.
2

Sätt på skyddsglasögon och förbereda batteriet för laddning genom att ta bort de positiva och negativa ledare ansluter den till fordonet. Använd en tråd-borste för att rensa upp slutändarna. Vissa batterier kommer att märkas "MF", vilket indikerar att de är underhållsfria. Dessa batterier har förseglats celler och ska inte öppnas. På batterier inte märkt "MF", ta bort ventilationslock och kontrollera nivåerna. Fyll på med destillerat vatten tills nivån precis täcker de metallplattor. Byt ventilationslock.
3

Testa batteriets laddning med hjälp av en voltmeter. Batterier som läser 9.75 volt eller högre kommer att kräva 3-6 timmars laddning. De mellan 3.25 volt och 9.75 volt kräver ungefär 5-11 timmar. Batterier under 3.25 volt måste laddas var som helst från 13 till 20 timmar.
4

Ställ laddström på laddaren till en tiondel av den nominella amperetimmar värde du ligger för batteriet i Steg 1. Anslut laddarens positiva och negativa ledare till sina respektive terminaler på batteriet. Slå på laddaren.
5

Övervaka batteriets spänningsnivå periodvis medan den laddar batteriet. Kontrollera att batteriet inte blir varm vid beröring. Om den gör det, stoppa laddningen och återupptas efter att batteriet har svalnat.
6

Avsluta laddningen när batteriets når 13 volt. Stäng av laddaren och koppla bort ledningarna från batteripolerna. Återgå batteriet till tjänsten genom att återansluta bilens positiva och negativa leder till batteriets respektive terminaler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131810.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.