Fördelar med skivor Aluminium Bromsar

En bilens bromsar är bland de viktigaste komponenterna. Brakes är nödvändigt för att hålla bilens prestanda och säkerhet. Skivbromsar, som är bland de vanligaste bromstyper i bilar, kommer i en mängd olika material. Bromsar med aluminium skivor erbjuder flera olika fördelar. Hållbarhet

En av de viktigaste fördelarna med skivor aluminium broms är hållbarhet. Aluminium är stark och motstår korrosion och rost, även över utsträckta tidsperioder. Efter lång tids användning, kan aluminium bromsskivor bearbetas för att återställa en slät yta, så att de kan användas under längre tid än bromsskivor tillverkade av andra material.
Vikt
< p> En annan stor fördel med skivor aluminium broms är att de är lätta. Enligt Michigan Tech Institute of Materials Processing, en bil utrustad med aluminium skivor kan väga upp till 25 kg. mindre än en bil som har traditionella stålskivor. Detta minskade vikten kan leda till bättre prestanda, snabbare acceleration och kortare stoppsträcka. Mindre vikt innebär också bättre bränsleekonomi --- aluminium bromsskivor kan rädda förare mellan tre och åtta liter gas per år.

Aluminium skivor är också billigare att transportera och leverera eftersom de väger mindre, spara tillverkare och detaljister pengar över konventionella, tyngre bromsskivor.
Värmeavgivning

Aluminium bromsskivor avleda värme bättre än stålskivor gör. Detta förhindrar att för mycket värme byggs upp på ytan av skivan, där det kan skada bromsbeläggen eller undvika att bromsarna fungerar. Värmeavgivning är viktigt att övergripande fordonssäkerhet, liksom för hållbarheten av hela bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125886.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.