'97 Honda Passport Taklucka Borttagning

Takluckor är vanliga på många bilar. En taklucka är ett litet fönster som finns högst upp på en bil. Dessa tak tillåter solljuset in i bilen och kan lysa upp insidan av bilen. Ibland blir dessa soltak skadas och måste ersättas. Det första steget mot att ersätta en taklucka är att ta bort det gamla. Ta bort en taklucka i en 1997 Honda Passport är inte annorlunda än att ta bort takluckan i någon annan typ av Honda. Saker du behöver
platt skruvmejsel
kryssmejsel
öppen nyckel
Visa fler instruktioner
1

bort den inre panelen för takluckan. Sitt ner på insidan av bilen och leta upp alla skruvar och fästen som håller den inre panelen på plats. Lossa alla skruvar och ställ dem åt sidan. Skjut den inre panelen ut från taket för att ta bort den ur öppningen.
2

Slå på bilen och öppna takluckan helt. Leta upp de bakre plast stannar under den bakre hörnen. Ta bort muttrarna som håller dem på plats med en 8mm öppen nyckel och ta bort de bakre stoppen för hand.
3

Lossa 10mm skruvarna på framsidan av panelen håller armarna till glidpinnarna. Ta panelen på både fram-och bakkant. Skjut den mot framsidan av bilen och lyft framkanten av panelen i en jämn rörelse för att ta bort det.
4

bort alla skruvarna som håller panelen tätningen på plats med en Phillips-head skruvmejsel. Dra loss panelen tätning och rensa bort det gamla limmet som håller tätningen på plats. Spraylim renare över området och skrapa bort det med ett rakblad.
5

Inspektera området för att se till att limmet är helt borta och det finns ingen kvarvarande rester kvar från den gamla takluckan innan du installerar den nya panelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131187.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.