Hur man lägger vatten i en Radiator

Kylsystemet cirkulerar vätska genom en motor för att absorbera dess värme . Termostaten öppnar en ventil för att skicka fluiden in i kylaren när det blir varmt . Radiatorn får värmen från vätskan när den sprider sig via sin nätet . En fläkt blåser på nätet för att kyla radiatorn , och vätskan återgår till motorn vid en lägre temperatur . Håll kylsystemet fyllt med vatten och frostskyddsmedel för en väl fungerande motor. Saker du behöver
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

stänga av motorn och lämna fordonet parkerat under minst en timme . Motorn måste vara helt kall innan det är säkert att röra .
2 vatten

Blanda med kylvätska innan den läggs till kylaren . Använd hälften vatten och hälften frostskyddsmedel . Kylvätska fryser vid en lägre temperatur och kokar vid en högre temperatur än vanligt vatten , så det fortsätter att cirkulera och kyla motorn vid temperaturer som skulle frysa eller överhettas vatten . Frostskyddsmedel har även tillsatser som avskräcker korrosion i kylaren och motorn .
3

Häll 50/50 frostskyddsmedel och vatten i kylarens reservoaren . Behållaren är märkt för att visa hela kylvätska nivåer för varma eller kalla motorer . Fyll tanken till märket för en kall motor för att säkerställa tillräckligt med vätska för kylaren och resten av kylsystemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124760.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.