Specifikationer för bilbatteri för Toyota RAV4

En bils batteri ger en väsentlig elförsörjning, i själva verket skulle det vara omöjligt att driva bilen utan en. När du köper ett batteri till din Toyota RAV4, tala med en kundtjänst agent på bildelar disk om pålitliga varumärken och om installationen. Även installation av ett bilbatteri är enkel, bör du konsultera en professionell första gången för att se till att du har placerat det rätt. Funktion

Ett batteri fungerar som den primära källan för elektrisk kraft i en bil. När motorn är avstängd, tjänar batteriet att driva belysning och andra system, som om bilen larm. När motorn startar, ger det batterihöljesbildande strömmen till starter och för tändsystemet. När motorn är igång, ger batteriet endast när utbudet från avgiftssystemet är inte tillräckligt för de behov av fordonet.

Vidare tillhandahåller batteriet skydd till motorn genom att fungera som en spänning stabilisator. I denna egenskap, absorberar batteriet onormal spänning i elsystemet, förhindrar bilens komponenter skadas av transienta, höga spänningar.
Specifikationer

Oavsett batteriets varumärke, bör dess fysiska specifikationerna vara identiska, eller väldigt nära samma. Batteriet för RAV4, en liten sport utility vehicle, väger 23,15 £. och är 7.68 inches bred, 5,16 inches djup och 7,13 inches hög.

Dessa batterier är klassade för en nominell spänning på 12. De har en hastighet kapacitet på 35 amperetimmar (Ah), vilket innebär att de kan ge 1,75 volt per cell under minst 20 timmar vid 80 grader Fahrenheit, vilket är den lägsta Ah rating för vanliga bilbatterier

. För ett helt urladdat batteri RAV4, bör det ta mindre än 75 minuter att ladda till batteriets reservkapacitet rating. För att kunna ge minst 5 ampere, bör batteriet laddas i upp till 10 timmar.
Ladda batteriet

bilbatterier laddning utan hjälp från fordonsföraren, men det finns vissa villkor som påverkar batteriets laddning kapacitet, den vanligaste av dessa är utetemperaturen. När vädret är kallt, batterier tar längre tid att ladda, och du bör aldrig försöka ladda ett fruset batteri.

Även Toyota vanligtvis tillverkar en pålitlig bil, batterier ofta och ibland oförklarligt dör. De vanligaste orsakerna för batteri misslyckande är överladdning eller underladdning, korrosion, extremt höga eller låga temperaturer, och vibrationer på grund av en felaktigt placerad batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129616.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.