Typer av säkerhetsglas i bilar

Fönstren i bilen skydda dig från att flyga smuts, skräp, enstaka trädgren och dåligt väder. Trots stark, är detta glas inte ogenomträngliga och kan splittras. Men auto glas tillverkarna gör din vindruta och fönster från "säkerhet" glas. Denna typ av glas är gjord för att tåla mer kraft än vanligt glas och bryta på ett sätt som minskar risken för skador. Härdat eller härdat glas

härdat eller härdat glas är utformad för att bryta parallellt med dess kant, snarare än vinkelrätt. Denna rast får glaset att separera i kuber, som är säkrare än de skärvor av glas som produceras när ordinarie eller float, glas går sönder. Härdat glas är gjord genom uppvärmning (dvs härdning) floatglas, som sätter sina molekyler under tryck och ger större styrka. På grund av sin ökade styrka, är härdat glas svårare att bryta, vilket gör den lämplig för användning inom bilindustrin. Bilens sidofönster är gjord av härdat glas.
Laminerat glas

vindrutan i bilen och glaset som används i offentliga transportfordon kallas laminerat glas. Denna typ av glas har ett skikt av film som är gjord av polyvinylbutyral (PVB). PVB skiktet är inlagt mellan två skikt av glas. Denna konfiguration ökar styrkan hos glaset och ger större säkerhet om glaset bryts eftersom skärvor fastnar på filmskiktet. Dessutom dämpar PVB lagret buller och filtren glas ut 99 procent av UV solljus.
Specialist Glas

Bilar och andra fordon kan också ha fönster tillverkad av en speciell typ av glas, kallas specialist glas. Den mest kända formen av specialist glas för bilar är skottsäkert glas, som kan, naturligtvis, hålla dig säker under beskjutning. Konstruktionen av detta glas varierar beroende på den önskade användningen, men det är oftast gjord som laminerat glas. Dock är filmen som håller de två skikten av glas vanligtvis starkare än en "normal" laminerat glas fönster. Polykarbonat används för att göra ett fönster skottsäker. Även kvaliteten på glaset är viktigt
Installation

, kan stress leda till sprickor och raster om bilens fönster eller vindrutan är inte korrekt installerad. Sidorutorna är oftast enkla, men vindrutan får en hel del vindmotstånd på framsidan av bilen. Detta gör det svårare att installera, även om det är ytterst viktigt att det görs på rätt sätt för att hålla dig säker när du kör. Prata med en professionell innan du installerar ett nytt fönster eller vindrutan på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131497.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.