Så Kontrollera växellådsolja i en Honda Civic

Kontroll av växellådsolja i en Honda Civic är mycket en mycket viktig underhåll förfarande. Underlåtenhet att hålla växellådsolja på rätt nivå kommer att leda till alltför stort slitage och kommer att avsevärt förkorta livslängden på transmissionen. Till skillnad från många bilar, har en Honda Civic inte en mätsticka för att kontrollera växellådsolja, men det finns ett förfarande för att kontrollera det. Det finns en check bult ligger direkt bakom passagerarsidan hjulet på transmissionen. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
stödbenet
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

bryta loss muttrarna på passagerarsidan hjul med rörtång. Ta inte bort dem vid denna tidpunkt.
2

Placera golvet jack under rekommenderade lyft poäng för passagerarsidan av bilen och fortsätta att lyfta bilen i luften.

Billiga 3

Placera stödbenet på en säker plats och sakta sänka bilen tills det sitter ordentligt på stödbenet. Skaka bilen en bit för att säkerställa att den är placerad på ett säkert sätt.
4

bort muttrarna helt och dra hjulet och däcket bort från fordonet.
5

Lokalisera växellådsolja kolla bulten. Detta kommer att bli en stor bult som vetter mot utsidan av fordonet och kommer att vara lätt att känna igen eftersom det sticker ut en bit ur växellådshuset. Det kan vara nödvändigt att krypa under bilen och titta upp på den sida av transmissionen för att lokalisera, beroende på år av Honda Civic.
6

Ta bort markeringen bulten med nyckel set. Korrekt oljenivå kommer att vara rätt i bulthålet, så du kan använda fingret för att mäta hur lågt vätskan kan vara. Om vätskan är låg, fyll den med rekommenderad vätska genom kontrollen hålet tills den börjar rinna ut.
7

tillbaka kontrollen bulten och dra tillbaka den. Torka bort eventuellt oljespill och se till att det inte läcker från incheckningen bulten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128378.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.