Hur man rengör ett cylinderhuvud

Topplocket av bilens motor är utsatt för en ackumulering av sediment och rost som kommer att hindra inte bara förflyttning av ventilerna i cylindrarna men passagen av kylmedel och olja i motorblocket. Det bästa sättet att behålla en ren topplock är att göra processen en del av din vanliga årliga underhållet. Du kan rengöra ett topplock lätt, men om du inte gör det på regelbunden basis måste du ta den till en verkstad. Saker du behöver
Hylsnyckelsats över B-12 chemtool Förgasare Cleaner Review Tryckluft
Clean Rags
Flathead skruvmejsel
2x4s (tillval)
Visa mer Instruktioner
1

Använda socket set, ta bort luftfiltret och ventilenheten från toppen av motorblocket. Unbolt och ta bort topplocket.
2

Spraya B-12 chemtool Förgasare Cleaner i varje öppning av topplocket, med särskild hänsyn till kylmediet och passager olja kastad i huvudet. Du kommer inte att kunna se in i dessa passager för att kontrollera hur rena de är, så se till att de får den mest B-12 för att försöka säkerställa en god rengöring.
3

Torka topplock rengör med en trasa. Om någon sediment sitter fortfarande i huvudet efter besprutning, försiktigt skrapa bort det med en skruvmejsel. Spray komprimerad luft i olje-och kylkanaler att rengöra lossade inlåning från dem.
4

Spray allt igen med B-12 och upprepa rengöringen. Du vill topplocket så ren som möjligt.
5

Undersök din topplocket noga. Om du fortfarande se stora insättningar, ta den till en verkstad som ska rengöras med syrabad och kantmaskiner. Det finns en gräns för vad du kan städa för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124745.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.