Hur man kan stoppa vatten från att komma in motorolja

Vatten inuti din motors motorolja är i allmänhet inte en bra sak, och det oftast blir inne på grund av kondens och våta körförhållanden. Även om det är inte alltid ett allvarligt problem (små mängder kommer att bränna bort men stora mängder kan störa smörjningen), det är också inte alltid självklart när vattnet har nått motorolja. Därför hjälper det att veta vad vatten i motoroljan ser ut att sedan stoppa intrång. Saker du behöver
butik trasa
Handskar
mekaniker tjänster
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din motorolja regelbundet när det är blött ute. Parkera bilen på en bensinstation eller i din uppfart efter körning så att motorn vätskor är varm. Pop huven på din bil med Huvlås under ratten. Prop huven upp och leta efter motorn oljestickan märkt "motorolja."
2

Använd en trasa eller handskar för att hantera oljestickan. Dra ut av motorn, torka av den med en trasa, och sätt in det i mätstickan äldre. Dra ut en andra gång och exempel oljan i slutet. Leta efter en krämig eller mjölkaktig konsistens om vatten är i oljan.
3

Ta bilen till en mekaniker om vatten i oljan. Har oljan dräneras och bytas. Köra bilen runt igen och kolla upp det flera gånger för retur av vatten i oljan.
4

Ta bilen till en mekaniker butiken om vattnet tillbaka. Be mekanikern att se och bekräfta varje tecken på en topplockspackning läckage. Har packningen tätas eller bytas ut om en läcka har bekräftats. Har den gamla oljan rinna igen och ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130561.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.