Hur man testar en Injector Circuit

Elektronisk insprutare, eller "EFI," kretsar levererar bränsle till bilmotorer. Denna form av bränsletillförsel avsevärt förbättrar kallstarter, minskar utsläppen och förbättrar bränsleekonomin och prestanda. När en EFI felfunktioner, problem såsom bås, misständningar, tvekan och ingen-starter kan inträffa. Ett statiskt tryck test är ett sätt att testa och felsöka EFI kretsar. Det innebär att placera en tryckmätare i bränsleledningen att kontrollera trycket. Instruktioner
Inhemska och asiatiska biltillverkare
1

Hook upp din manometer. Inhemska och asiatiska fordonstillverkarna tillhandahålla en provmontering på bränsleskenan så att du kan kontrollera trycket när motorn i drift. Bara bifoga din tryckmätare till provmontering. Om du inte kan hitta det, finns i instruktionsboken för din bil.
2

Slå på motorn och kontrollera mätaren. Bränsletrycket ska ramp upp och håll stadigt. Kontrollera steady-state värden noterades EFI specifikationerna för ditt fordon. Om ingen tryckavläsning existerar, kontrollera pumpen spänning. Om du har en spänning, men pumpen inte är igång, har du en dålig bränslepump.
3

Fortsätt att felsöka om det behövs. Om du har en lägre än normalt tryck läsning, har du en svag pump eller en blockering i bränslet, ett dåligt filter eller felaktig tryckregulator. Kontrollera bränsleledningen, filter, tryckregulator och pumpen för problem. Addera European Car Manufacturers
4

Hook upp din manometer. Placera din tryckmätare i bränsleledningen strax före injektorn bränsle järnväg. För att hitta den, finns i instruktionsboken för din bil och diagram för din bränsleinjektorsystem.
5

Med nyckeln på och motorn avstängd, övervaka tryckmätare. Bränsletrycket ska ramp upp och håll stadigt. Kontrollera steady-state värdet noteras i EFI specifikationerna för ditt fordon. Om inget tryck läsning existerar, kontrollera pumpen spänning. Om du har en spänning, men pumpen inte är igång, har du en dålig bränslepump.
6

Fortsätt att felsöka om det behövs. Om du har en lägre än normalt tryck läsning, har du en svag pump eller en blockering i bränslet, ett dåligt filter eller felaktig tryckregulator. Kontrollera bränsleledningen, filter, tryckregulator och pumpen för problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131474.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.