Hur man byter bussningarna i en Toyota Tacoma

Toyota Tacoma är en mångsidig lastbil och kan användas för arbete, spela, eller bara vanlig, enkel transport. Den Tacoma kan utrustas med en mängd suspension paket för högpresterande terrängkörning eller en lyxig resa, om så önskas. Den främre halvan av Tacoma är utrustad med spiralfjädrar och en MacPherson-typ montering, med den bakre halvan av fordonet sportsliga bladfjädrar för tillförlitlig hantering även med tung last. Det är inte mycket svårt att installera bakre fjädrar och bussningar. Saker du behöver
Set med utbytesfjädrar och bussningar
2-tons domkraft Sida 2 pallbockar
God kvalitet hylssats
Justerbar
skiftnyckel Uppsättning box slutet skiftnycklar
rörtång
God kvalitet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Chalk framhjulen och dra åt parkeringsbromsen. Använda 2-tons domkraft, hissa Tacoma bakaxeln en sida i taget och stödja den med domkraften.
2

Lossa muttrarna och ta bort de bakre hjulen på båda sidor för att tillåta utrymme att arbeta på fjäderenheterna.
3

Lossa och ta bort sprinten, låsmutter och bricka från stötdämparen innan du tar bort stötdämparen från fjädersätet.

4

Nästa, lossa parkeringsbromsen klämma och ta bort.
5

Skruva U-bultar och muttrar och ta bort enheterna Fjädersäte från fjädrarna. Det kommer att bli nödvändigt att du använder jack och jack står tillsammans för att utföra den här åtgärden genom att minska vikten på fjädrarna så bygeln muttrarna kan tas bort.
6

Använda en bändjärn på inre platta av fjädern schackel ta bort konsolen stiftet från framsidan av fjädern hänganordningen. Den gummibussning kan nu tas bort från källan. Detta område är i nära anslutning till parkeringsbromsen kabeln, så var försiktig.
7

Inspektera våren och å andra sidan för slitage innan byte av fjädern. Om delar visar tecken på slitage, byt ut vid behov.
8

Installera de nya gummibussningar till våren öljetter och passa med fästena fjäderbock.
9

in schackel stift tillbaka hela frambockar och bussningar gummi. Montera de återstående fjädringskomponenter bort tidigare i omvänd ordning.
10

Dra och dra åt schackelbult muttrarna och U-bultar till de rekommenderade specifikationerna. Sätt tillbaka bygeln sprintlåsen och crimp ändarna över nötterna att låsa på plats.
11

Placera hjulen tillbaka på båda sidor av axlarna med hjälp av muttrarna och vridmoment till ordentliga specifikationer.

12

Använda 2-tons domkraft, ta bort domkraften och sänk bakre delen av fordonet. Hoppa upp och ner på baksidan stötfångaren att ställa in fjädringskomponenter på plats. Använda momentnyckel dra åt till rekommenderade åtdragningsmoment. Detta inkluderar bultarna stötdämpare hängare nötter stift och bygeln nötter stift.
13

Test-rida nyinstallerade komponenter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124740.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.