Vilka är de kemiska processerna i Laddning Auto Batterier?

En bil batteri är en elektrokemisk anordning som ger elektrisk kraft för en bil. Ett batteri producerar elektrisk energi med hjälp av den kemiska reaktionen mellan batteriets elektroder och batteriet elektrolyten. Med tiden kommer denna kemiska reaktion skapar bly sulfatkristaller på elektroden ytor, och batteriet kommer att producera mindre el. Ladda ett batteri vänder denna kemiska reaktion, och befriar elektroderna i dessa leder sulfatkristaller. Hur ett blybatteri Works

blybatteri har två elektroder - ett positivt och ett negativt. De positiva elektrodplattor är gjorda av blyoxid, medan de negativa elektrodplattorna är tillverkade av bly. När svavelsyra kommer i kontakt med båda elektroderna samtidigt, är en spänningsskillnad som produceras över båda elektroderna. Med tiden kombinerar syran med metallen för att bilda blysulfat kristaller. Dessa kristaller bildas på ytorna elektrodplattan, och hindrar den kemiska processen. Eftersom elektrodplattorna blir belagt, producerar batteriet mindre ström.
Batteriladdning Minskar kristallstorlek

Den kemiska reaktionen mellan batteriet elektrolyt och plattorna elektroden kan omkastas . Elektrisk ström bryter upp de kemiska bindningarna mellan bly och svavel molekyler när en spänningskälla (såsom en batteriladdare) anbringas till elektroderna. De svavel molekyler kan återförenas med svavelsyra elektrolyt, medan de vägledande molekyler rekombinerar med elektrodplattorna.
Överladdning orsakar brandfara

När ett batteri är fulladdat, det finns inga mer bly sulfatkristaller att bryta ner. Om en batteriladdare är fortfarande i drift på ett fulladdat batteri, kommer den elektriska strömmen börjar bryta ner elektrolytlösningen. Vätet i elektrolyten börjar att separera från lösningen, och elektrolyten kommer att börja avdunsta. Medan den sura elektrolyten kommer att förbli i batteriets cellavdelningar kommer vätgasen att avges från batteriet ventilerna. Eftersom väte är mycket brandfarligt, överladdning ett batteri finns risk för brand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126926.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.