Hur du ändrar ett bränslefilter på en Saturn

Bränslefiltret på Saturnus är ansvarig för att skydda ditt bränslesystemet från skadliga partiklar som eventuellt kan skada din motor. Ändra din bränslefiltret var 30.000 miles gör din bränslefiltret att göra sitt jobb på en optimal nivå. Ett smutsigt bränslefilter skapar risk för uppbyggnaden ingå ditt bränslesystem och skapa problem som skulle innebära kostsamma reparationer räkningar. Med ett par artiklar och verktyg från ditt eget garage, kan du snabbt och enkelt ändra dina egna bränslefilter, minska den tid och kostnad som krävs genom att ta bilen till en professionell mekaniker. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Arbetshandskar
Spetstång
Droppkar
Jack
pallbockar
Visa fler instruktioner

1

Koppla din Saturnus relä säkring för att förhindra oavsiktlig gnistbildning. Denna säkring är placerad i huvudsäkringen facket, vilket är på framsätet golvet i bilen mellan förar-och passagerarsätet. Trycket i bränslesystemet
2

Release genom att låta motorn gå tills det stannar (beroende på bränsle reläet kopplas ur). Denna åtgärd förhindrar ett överskott av bränsle från stänk på marken (eller dig själv) under bränsle-filterbyte.
3

Höj din Saturn bil med din bil domkraft. Placera domkraften under bilen för extra stöd. Var noga med att kontrollera att din bil är korrekt stabiliseras genom att gunga bilen för att vara säker på att den inte glider rätt av pallbockar innan du får under det att börja filterbyte.
4

Placera droppskål precis under bränsle-filtret plats. Din bränslefiltret är precis ovanför bränslepumpen, vilket kan hittas genom att följa de två bränsleledningarna till sin mötesplats. Filtret stöds av en konsol där de två bränsleledningarna gå. Bränslefiltret genom att klämma ihop flikarna på båda sidor, samtidigt med din spetstång
5

Release. Du kan använda fingrarna för detta steg, även om det kan vara svårt att pressa flikarna svårt nog att dra ut filtret.
6

Montera det nya bränslefiltret genom att placera den på samma plats. Det finns vanligtvis pilarna på filtret som en påminnelse om vilken väg det ska möta. Du kommer att veta att filtret är säkert monterad på fästet och in i bränsleledningarna när du hör ett svagt klickande ljud från flikarna.
7

Anslut säkringen för bränsle reläet i konsolen på golvet mellan framstolarna.
8

Starta motorn flera gånger, så några sekunders vila mellan varje varv av nyckeln. Detta tillåter bränsle att arbeta sig genom systemet, så småningom medger motorn att starta. Bränslet förändringen är officiellt klar när motorn startar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126393.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.