Min Toyota ska inte flytta in i Overdrive

Nästan varje modell av Toyota fordon tillverkade på 1990-talet fram till i dag är utrustad med överväxel (O /D) fungerar som en del av standardpaketet. Den overdrive-funktionen är tänkt att tjäna flera syften, däribland bevarande gas körsträcka, körning i vissa extrema förhållanden såsom branta kullar och dåligt väder, och mer. Det är viktigt att se till att overdrive-funktionen fungerar. Om din Toyota underlåter att flytta in överväxeln, finns det några saker att göra för att inspektera och eventuellt åtgärda det här problemet. Saker du behöver
Toyota fordon med automatisk växellåda
Visa fler instruktioner
Hur Kontrollera om Overdrive i en Toyota fungerar korrekt
1

Förvandla din Toyotas motorn och vrid överväxeln på. Se till att bilen är i parken innan du gör detta. Kontrollera om O /D ljuset har kommit på - du hittar den här på instrumentbrädan och kommer vanligtvis att vara orange eller rött. Den tänds ett indikerar inte nödvändigtvis att överväxeln är fungera, inte heller ljuset inte komma på indikera att överväxeln inte fungerar. Det kan vara ett misslyckande med anslutningarna mellan växelspak och instrumentbrädan mekanismen.
2

Skift i enhet och driva först långsamt, accelererar mer när du rör dig. Kontrollera för att se om de varv per minut (RPM) når 3.000 innan byta växel, eller om den går högre till 4.000 eller 5.000 och sedan skiftar. Om din Toyota gör det senare, innebär detta att överväxeln inte fungerar som det ska.
3

Stäng överväxeln av efter att komma till ett fullständigt stopp. Kontrollera för att se om lampan lyser eller om den slocknar när överväxeln är avstängd. Kör framåt igen för att kontrollera om din bil fortsätter att flytta på samma sätt som den förra testet, nådde 4000 till 5000 RPM innan växling. Ibland överväxeln knappen kan störas, vilket orsakar en mis-kommunikation mellan det, sätta ratten, och motorn.
4

bilen i parken och kolla att se till att de övriga funktioner fungerar korrekt såsom parkeringsbromsen och de lägre växlarna (1 och 2). Om dessa funktioner fungerar, kan det vara problem med anslutningen mellan overdrive knappen relä och ratten, vilket orsakar en sylt och hindra bilen från att flytta in överväxeln.
5

Stäng av bilen utanför men lämna överväxeln på. Om du har lagt några eftermarknadsprodukter i bilen, som en ny bil larm eller något som är kopplat till motorn /motor, kan detta vara orsaken till överväxel till sylt. Ledningar för eftermarknaden produkt kan ha ersatt eller sammanflätad med överväxel ledningar ansluter den till motorn. I så fall måste du ta bilen till en certifierad mekaniker så att de kan titta på ledningarna (berätta för dem att du har eftermarknadsprodukter på din bil).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129160.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.