Hur man kontrollera och justera Drivremmar

När du utför planerat underhåll på din bil, är det klokt att kontrollera drivremmar och justera dem vid behov. Eftersom korrekt funktion krävs för att hålla generatorn laddade, slitna eller lösa remmar kan lämna dig strandsatta på sidan av vägen. Lär dig att kontrollera och justera dina drivremmar för att hålla din bil i optimalt skick. Instruktioner
1

Stäng av motorn när bilen är igång. Ta nycklarna från tändningen, och placera dem i fickan för säkerheten. Låt motorn svalna.
2

Hitta remmen på motorn. Du kanske tycker att bältet på framsidan av motorn, beroende på modell. Vissa modeller har en enda serpentin drivrem, medan andra har mer. Hitta den del av bältet sträcks det största avståndet mellan två block.
3

Tryck ner på mitten av remmen avsnittet. Det måste ha ungefär ¼-tum till ½ tum av pjäs. Om den har mer eller mindre, kräver bältet utbyte eller justering. Om ditt fordon har fler än ett bälte, ta dem alla på samma sätt.
4

Dra remmen längs remskivorna. Den bör bogserbåt långsamt och med svårigheter. Kontrollera hela längden på bältet för tecken på förslitning. Du kan ta bort remmen från remskivorna för denna uppgift. Byt remmarna som stretching, sprickbildning eller nötning.
5

Spänn remmarna om det behövs. Deras placering och antal kan variera efter motormodell. Fordon med själv-justerare inte har bälten. För att hitta alla banden, antingen konsultera bilens bruksanvisning eller följ bältet, och kontrollera området kring generatorn. Vissa modeller har justerskruvar delvis döljs av lock, så titta noga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124012.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.